22
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Derslere okuma molası

Antalya'da Özel Envar Eğitim Kurumları'nda, öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla, her gün 15 dakika okuma saati uygulaması başlatıldı.
Okul hoparlöründen sabah 08.40'ta yapılan okuma saati anonsuyla işlerini bırakan başta öğrenciler olmak üzere okuldaki herkes, 15 dakika süreyle yanlarında getirdikleri kitapları okuyor. Bu süre içinde çalan okul telefonları ise "Şu anda Envar Eğitim Kurumları'nda herkes kitap okumaktadır. Lütfen siz de okur musunuz?" anonsu ile cevap veriyor. Uygulama ile haftada 75 dakika, ayda 300 dakika olmak üzere yılda 33.5 saat süren bir okuma zamanına ulaşılması planlanıyor.
Özel Envar Eğitim Kurumları'nda başlatılan uygulama bugün Antalya Milletvekili Burhan Kılıç ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sezai İrtem ve Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'ın da katıldığı bir törenle basına tanıtıldı. Törene katılanlara son zamanların en gözde kitabı olan "Şu Çılgın Türkler" isimli kitap hediye edilirken, protokol üyeleri de okuma saatine bizzat katıldı.
Henüz okuma yazma bilmeyen anaokulu ve üstü sınıflarda ise okuma saatleri, öğretmenin, çocukların seviyesindeki kitapları onlara okumasıyla gerçekleştiriliyor. Dergi, gazete ve benzeri yayınların okunmasına izin verilmeyen okuma saatinde okunacak kitaplar ise Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği 100 temel eser arasından seçiliyor.
Okul Müdürü Şükrü Erdoğan, amaçlarının okuyan, araştıran, inceleyen, demokratik anlayışla düşüncelerini tartışabilen, paylaşabilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.
..
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 00:43:33
Güncelleme :3 Aralık 2005 Cumartesi 00:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?