5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Pepe Isparta'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Isparta Merkez İlçe 2. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Kongreye katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AKP'nin yolsuzlukları bitirdiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe'nin de katıldığı genel kurul toplantısı, Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya AKP İl Başkanı Abdullah Gülcemal, Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Emin Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından AKP'nin 4. yaşgünü pastası kesildi. Daha sonra hükümetin ve belediyenin icraatlarının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi izletildi. Divan başkanlığına Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in seçildiği kongrede ikinci kez başkanlığa aday olmayacağını açıklayan İskender Aydoğdu, Merkez İlçe Yönetimi'nin faaliyet raporu ve gelir gider tablosunu okuyarak, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.

Programın siyasi konuşmalar bölümünde ise ilk sözü Belediye Başkanı Hasan Balaman aldı. Yaptığı ve yapacağı projeleri anlatan Başkan Balaman, başarısının ardında teşkilatın olduğunu vurguladı. Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Emin Bilgiç, bu kongreden heyecanların yenilenmesi ile çıkacaklarını söyledi. Kimsenin iktidarın konforuna kapılmaması gerektiğini belirten Bilgiç, "Rüzgarlar gelir geçer. Yeni rüzgarlar eser unutmayalım" dedi. Daha sonra söz alan Milletvekili Recep Özel ise, "Kimin ne yaptığını halkımız gayet iyi biliyor ve izliyor. Biz AK Parti çatısı altında yürekleri birleştirmek için uğraştık. Partimizin adı gibi 'ak' kalacağından şüphemiz yoktur. Ama şu iyi bilinmelidir ki yanlış yapana da bu partide yer yoktur. AK Parti yanlış yapanı affetmez" ifadelerini kullandı.

Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak için Isparta'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Pepe de, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sadece Çarşamba günleri doldurduğu meydanı AKP'nin ilk mitinginde adım atılmayacak şekilde doldurduğunu söyledi. Türkiye'nin AKP ile büyüdüğünü söyleyen Bakan Pepe, sağlıktan tarıma, ekonomiden turizme daha birçok konuda çok ciddi adımlar atıldığını ifade etti.

Konuşmasında özellikle yolsuzluklara ve yasaklara değinen Bakan Pepe, "Türkiye'nin belini büken yolsuzluklar AKP ile tarihe karışmıştır. Milletin hakkına, hukukuna el uzatanlardan hesap sormak bizim siyaset felsefemizin olmazsa olmazı olmuştur. AKP iktidarı yeni bir Türkiye kuruyor. Bu Türkiye'de yolsuzluk, yoksulluk olmayacak. Milletin kaynakları milletin kendisine dönüyor, fakire aş oluyor, kömür oluyor, sağlık oluyor, ilaç oluyor, yol oluyor. Bunları sizin iktidarınız yapıyor" diye konuştu. Yasaklar konusuna da değinen Pepe, yasakların AKP döneminde kalktığını belirtti. Bakan Pepe, "Biz geldiğimizde yüzlerce gazeteci, yüzlerce yazar-çizer, düşünür hapishanedeydi. Bu ülkede yazarın çizerin hapishanelerle işi olamazdı. Çünkü bu işi en iyi AK Parti bilirdi. Çünkü bu işi en iyi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bilirdi. Türkiye AK Parti ile değişiyor. Biz de Türkiye ile birlikte büyüyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe'nin konuşması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Konuşmaların ardından yapılan ve tek liste ile gidilen seçimin galibinin Kamil İnci ve yönetimi olduğu duyuruldu. Başkan seçilen Kamil İnci, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. AKP çatısı altında, AKP'nin ilkelerine bağlılıkla en güzel şekilde hizmet vereceğini söyleyen İnci, bugüne kadar görev yapan yönetime de teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 13:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?