5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

PTT'ye yeni müdür

Isparta PTT Başmüdürlüğü'ne Halit Ulaş'ın ardından Sinop PTT Başmüdürü Mehmet Kazmaz getirildi. Göreve henüz başlayan Kazmaz, basın toplantısı yaparak PTT'nin çalışma şartları hakkında bilgi verdi.

PTT'nin halka kaliteli ve ucuz hizmet sunduğunu anlatan Mehmet Kazmaz, özellikle kargo ve havale ücretlerinde diğer kargo şirketlerine ve bankalara göre yüzde 50'lik fark olduğunu belirtti. Kazmaz, "1 kilogram koli KDV dahil kargo şirketlerinde 5 bin 500 YTL iken, PTT'de bu rakam bin 750 YTL. 100 bin YTL bankalarda 13 bin liraya havale edilirken yine bu rakam PTT'de 4 bin 500 YTL. Rakamlara bakıldığında büyük oranda fark olduğunu görüyoruz" dedi.

Bu tür işlemlerde halkın PTT'den çok özel kargo şirketlerini ve bankaları tercih ettiğini ifade eden PTT Başmüdürü Mehmet Kazmaz, bunun halk ile PTT arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklandığının altını çizdi. Kazmaz, "Halkımız PTT ile özel kargo şirketleri ve bankalar arasında büyük oranda fiyat farkı olmasına rağmen, PTT'yi tercih etmiyor. Bu halk ile PTT arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklanıyor. Biz kendimizi halkımıza yeterince tanıtamıyoruz. Bu açıklamayı halkımızın fahiş fiyatlarla bu hizmetlerden faydalanmasına gönlümüz razı olmadığı için yapıyorum" diye konuştu.

PTT olarak tüm merkezlerin online sisteme açık olduğunu belirten Mehmet Kazmaz, "Ünitemiz bütün hizmetlerini bilgisayar ortamında yerine getirmektedir. Postaya verdiğiniz kayıtlı bir posta gönderinizi, postaya verildiği andan, teslim edilinceye kadar geçen sürede, internet ortamında takip etme şansına sahipsiniz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 20:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?