5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Milletvekili'nden TMSF'ye eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, işadamı Şevket Demirel'e ait şirketlere el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimini eleştirdi.

Milletvekili Mevlüt Coşkuner düzenlediği basın toplantısında, TMSF yönetiminin el koyduğu günden beri şirketler üzerinde borç-alacak ilişkisini kanıtlayan somut bir açıklama yapmadığını belirterek, Ispartalılar'a sessiz kalmayın çağrısında bulundu. Coşkuner, "Sayın Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'e bir soru önergesiyle bu şirketlerde ne yapılmak istendiğini, eğer iddia edildiği gibi bir borç alacak ilişkisi yoksa bu el koyma işleminden buradaki çalışanların, dolayısıyla Isparta ekonomisinin zarar göreceğini belirtmiştim. Verdiğim ilk soru önergesinde TMSF tarafından atanan yöneticilerin kuru temizleme giderlerinden kuru soğan alımına kadar her şeyi şirket kasasından ödettiklerini, belediyenin sünnet ve nikah şölenlerini bu şirketlerin kasasından finanse ettiğini, yine belediye Ak Gönüllüler Derneği'nin iftar yemeğinin bile bu şirketlerden karşılanması konusunda ne düşündüklerini sormuştum. Ayrıca yine iddia edildiği gibi şirket yöneticilerinden birinin aynı gün içinde 8 defa benzin alıp bunu şirketlere fatura etmesini nasıl karşıladıklarını sordum. Ama cevap alamadım" diye konuştu.

TMSF yetkililerinin Antalya'da gerçekleştirdiği toplantıya da değinen Coşkuner, TMSF'nin toplantının mahiyeti konusunda, Rekabet Kurumu yetkilileri ile Sermaye Piyasası yetkililerine farklı bilgiler verdiğini öne sürdü. Coşkuner, "Yine çok çelişki gördüğüm bir başka hususta şudur. Göltaş Çimento'nun Antalya'daki toplantısında Rekabet Kurumu yetkilileri, şirket yöneticilerine toplantının mahiyetini sorduklarında şu cevabı almışlardır. 'İçinde Göltaş'ın bulunduğu 9 adet teşebbüsün genel koordinatörü olan Aslan Yaman ve Genel Koordinatör Yardımcısı İsmail Güner'in hazır beton sektörü hakkında bilgilendirilmesi ve Göltaş Hazır Beton teşebbüsünün Antalya, Manavgat ve Alanya'da bulunan tesislerin kiralanması hususunda ihaleye çıkmadan önce ön hazırlık olarak böyle bir toplantı yapılmıştır'. Fakat aynı TMSF yetkilileri 5 Nisan 2006 günü Sermaye Piyasası Kurulu'na yazdıkları bilgilendirme yazısında, belirtilen tarihte Antalya'da gerçekleştirilen toplantının Göltaş Çimento'nun bayilerine yönelik yurtdışı seyahat kampanyalarının detayıyla ilgili görüş alışverişi olduğunu söylemekteler. Gördüğünüz gibi bu iki açıklama arasındaki çelişki çok açıktır. Rekabet Kurumu yetkilileriyle, Sermaye Piyasası kurumu yetkililerine farklı bilgiler verilmiştir" şeklinde konuştu.

TMSF'nin uygulaması konusunda tutarlı bir tarafın olmadığını kaydeden Mevlüt Coşkuner, "Maalesef neresinden bakarsanız bakın tutarlı bir yan gözükmemektedir. İktidar, ahbap çavuş ilişkisi içerisindeki kadrolaşmanın boyutlarını kamu alacağını tahsil etmek için el koyduğu şirketlerde bile devam ettirmektedir. Hem ulusal hem yerel basında çıkan haberler tüm söylediklerimizi doğrular niteliktedir.

Dürüstlükten bahsedenlerin bugün hangi noktada olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Bu şirketlere verilen zararlar artık şahısların sorunu olmaktan çıkmış, Isparta'nın sorunu haline gelmiştir. Yukarıda sıraladığım bu konularla ilgili en kısa zamanda yeni önergeler vereceğimin bilinmesini isterim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 18:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?