5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mumcu Isparta'yı gezdi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, 2 gün önce geldiği Isparta'daki ziyaretlerini sürdürüyor.

Isparta Otel'de partililerle kahvaltı yapan Genel Başkan Erkan Mumcu, daha sonra pazar esnafını ziyaret etti. Esnafın Kurban Bayramı'nı kutlayan Mumcu, sıkıntılarını dinledi. Elmasını satamamaktan şikayet eden vatandaşın, "Ne olacak bu memleketin hali" sorusuna Genel Başkan Erkan Mumcu, "Elmanızı, portakalınızı satabilmeniz için bu Türkiye'nin gerçekçi bir kur politikası uygulaması lazım. Onun için Ekonomi Bakanı'na Allah insaf versin ne diyeyim. Köylünün hali daha da kötü. Memleketi doğru dürüst yöneten bir iktidar kurulacak. Başka çaresi yok. Ülkenin kaynaklarını, ülkenin imkanlarını ülkenin insanlarına veren bir hükümete ihtiyaç var. Sizden aldığını başkasına veren değil, başkasından aldığını size veren bir iktidara ihtiyaç var. Bizde onu yapacağız" dedi.

Erkan Mumcu, pazar esnafından aldığı şikayetler üzerine basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bayram arifesinde vatandaşın poşetlerinin bomboş olduğunu söyledi. Mumcu, "Eskiden Isparta'da, daha doğrusu tüm Türkiye'de vatandaşın elinde sepetleri, fileleri olurdu. Tekerlekli büyük torbalar olurdu. 25 dakikadır gözetliyorum. Milletin elinde küçük küçük poşetler var. İşte memleketin hali bu. Çözümü yerine getirme gücü bugün iktidarın elinde. Onlarda olmayan şey bilgi, bizde olmayan şey sandalye. Biz bilgiyi veriyoruz, buyursunlar yapsınlar. Yapmazlarsa millet sandalyeyi bize verir yaparız Allah'ın izniyle" diye konuştu.

Şehit ve Gaziler Dermeği Isparta Şubesi'ni ziyaret eden Mumcu, ilk olarak şehitler albümünü inceledi ve duygulu anlar yaşadı. Ardından kısa bir konuşma yapan Mumcu, ziyaret sebebini, ülkesi için canlarını feda eden şehitlere olan şükran borcunu sunmak olarak açıkladı. "Bu coğrafyayı bizim için vatan kılan şey şehitlerimizin ve gazilerimizin ona adanmışlıkları, kan vermişlikleri, can vermişlikleridir" diyen Mumcu, "Bu coğrafya sıradan bir kara parçası olmaktan çıkıp, hatta yurt olmaktan çıkıp vatan haline şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla sulanarak gelmiştir. Hiçbirimiz vatansız var olamayız. Bunlar alelade ziyaretler olarak düşünülebilir. Ancak böyle değildir. Bu aslında bir saygı duruşudur, saygı ve sadakatin ve şükran duygularının ifade edilme merasimdir" açıklamasında bulundu.

Sıkıntılarının giderilmesi için Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu ile temas içinde olduklarını açıklayan Mumcu, mevcut yasalarda değişiklik öngören bir kanun teklifi hazırladıklarını belirtti. Bayram dönüşü bu teklifin TBMM'ye sunulacağını söyleyen Mumcu, bu teklife herkesin destek vermesini istedi. Mumcu, "Bu teklifin başka siyasi partiler tarafından da desteklenmesini diliyoruz. Çünkü bu siyaset üstü bir şeydir. Başka siyasi partilerinde farklı tekliflerini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 17:45:08
Güncelleme :8 Ocak 2006 Pazar 17:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?