5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Erdoğan'dan kitap müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin birilerinin figüranı olmadığını belirterek, "AK Parti, bu milletin hizmetkarıdır. AK Parti'nin sahibi millettir. Onun için biz milletimizle yürüyoruz. AK Parti hükümeti, 4 taş üzerinde hareket ediyor. Bunlar; eğitim, sağlık, adalet ve emniyettir" dedi.

Bazı açılış ve temel atma törenleri ile AK Parti Isparta İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Isparta'ya gelen Başbakan Erdoğan, Özkanlar Kavşağı'nda yaptığı konuşmanın ardından temsili olarak Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan 10 hizmet tesisinin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan konutlarda oturmaya hak kazanan ailelere anahtarlarını teslim etti. Erdoğan daha sonra, seçim otobüsüyle, AK Parti Isparta İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nin yapılacağı Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'na hareket etti. Vatandaşların yol boyunca yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan, küçük çocuklara oyuncak, büyüklere ise ajanda hediye etti.

3 adayın yarıştığı kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, 3 bini aşkın beldede, 923 ilçede kadın teşkilatı, 81 il teşkilatında 850 ilçede gençlik ve kadın kolları, 81 ilde gençlik ve kadın kolları olan Türkiye'nin tek partisi olduklarını belirtti. Türkiye'de böyle başka bir teşkilatın olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu çok güzel bir şey. Bunun oluşumu ile ilgili çok gayret sarf ettik. Bizim bu yapımıza virüs sokma gayreti içine girdiler. Hala gayret ediyorlar. Maalesef bunun idraki içinde değiller. Belli şeyleri paylaşamayanlar var. Güçlenmekte olan bu hareket, bu şekilde devam ederse yara alır. El ele vereceğiz ve müsaade etmeyeceğiz. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

"AK PARTİ BİRİLERİNİN FİGÜRANI DEĞİLDİR"
AK Parti'nin birilerinin figüranı olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "AK Parti bu milletin hizmetkarıdır. AK Parti'nin sahibi millettir. Onun için biz milletimizle yürüyoruz. AK Parti hükümeti, 4 taş üzerinde hareket ediyor. Bunlar eğitim, sağlık, adalet ve emniyettir" ifadelerini kullandı.

Eğitim alanında yapılacak çalışmaları da açıklayan Erdoğan, ilköğretim okullarında yapılan ücretsiz kitap dağıtımının, önümüzdeki yıldan itibaren liselerde de uygulamaya geçeceğinin müjdesini verdi. Bu yönde muhalefet partisinin eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, "Muhalefet partisi, yaptığımız bu çalışmaları eleştiriyor. 'Fakire kitap dağıtmanızı anlıyoruz da, zengine neden dağıtıyorsunuz. Onu anlayamadık' diyorlar. Bizim onlara cevabımız şudur. Öğrenicinin zengini fakiri olmaz" dedi.

Sağlık yönünden büyük adımlar atıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bizim medeniyetimizdeki sağlıkla ilgili aldığımız terbiye başkadır. Bir nefes sıhhatin bedeli devlettir. Bu işte asla geri adım atamayız. Çağdaşlık sadece batılıya mı ait? Türklük'te çağdaşlık yok mu? Ben tüm teşkilatımıza söylüyorum. Sadece merkeze kapalı kalmayacaksınız. Bunları ilçe ilçe, köy köy dolaşıp anlatmanız lazım" diye konuştu.
AK Parti kongrelerinde bayanların bir tarafa, erkeklerin bir tarafa oturtulduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Yanlış yapıyorsunuz. Biz bu ülkede birliğin beraberliğin teminatıyız. Bu ülkede milletin değerleriyle oynamaya, fitne fesat çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur. AK Parti kongrelerinde ayrım yapılıyor diye söylentiler oluyor. İşte Isparta kongresi burada. Asıl bunu söyleyenler ayrımcılık yapıyor. AK Parti; bütünleştiren, birleştiren bir partidir. AK Parti din eksenli bir parti değildir. AK Parti insan eksenli bir partidir" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 23:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?