5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DYP lideri Ağar Isparta'da

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin başardığı her şeyin olumsuz anlamda olduğunu öne sürerek, "Türkiye'nin temel siyaset meselelerini çözemeyen iktidar, değerler üzerinden kutuplaşmaya ve zıtlaşmaya dayalı olarak buradan paye çıkarmaya çalışmaktadır" dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) düzenlenecek söyleşiye katılmak üzere bugün karayoluyla Isparta'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partililer tarafından Sav Kasabası mevkiinde karşılandı. Daha sonra DYP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ağar, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada AK Parti hükümetini eleştirerek, hükümetin icraatlarının olumsuz yönde ilerlediğini savundu. 

AKP hükümetinin başardığı her şeyin olumsuz anlamda olduğunu öne süren Ağar, "Türkiye'nin temel siyaset meselelerini çözemeyen, ekonomide gelir dağılımdaki adaletsizliğin ortadan kaldırılmasından işsizlik sorununun çözümüne kadar hiçbir sorunu çözemeyen beceriksiz bir iktidar, değerler üzerinden kutuplaşmaya ve zıtlaşmaya dayalı olarak buradan paye çıkarmaya çalışmaktadır. Bunu Türkiye'nin taşıyabilmesi mümkün değildir. Her köşeden çıkan yolsuzluk haberlerini duyuyoruz. Türkiye'nin zorlukları aşabilmek konusunda gücü vardır, kabiliyeti vardır, imkanı vardır. Önemli olan bütün bunları yapabilecek siyasi kadronun başa getirilmesidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan yegane şey daha iyi, daha başarılı yönetilmektir. Bu hükümetin yapamadığı şey budur. Başbakan bir ara söylemişti; 'Yağ var, şeker var, un var helva yapacak kimse yok'. Helva milletin midesine oturmuştur. Bu helvayı yapamadıkları görülmüştür" dedi. 

Türkiye'de ekonominin sürekli şoklanmakta olduğunu söyleyen DYP Genel Başkanı Ağar, hükümetin çaresizlik içinde ekonomik program yanlışından kurtulamadığını savundu. Ağar, "Bu ekonomik tablodan istihdam çıkmaz, yeni yatırım çıkmaz, buradan çare çıkmaz, buradan sadece günü idare etmek çıkar. Hükümetin yaptığı sadece Türkiye'nin geleceğini borçlanma yoluyla ipotek altına almaktır. Bu hükümetin başardığı her şey olumsuz anlamdadır. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey yeni bir erken seçimdir" diye konuştu. 

Hükümetin Avrupa Birliği yolculuğunu götüremediğini de ileri süren Ağar, "Bu iktidarın Avrupa Birliği yolculuğunu götüremediği ortadır. Çünkü meseleyi iç siyasete alet olarak kullanmaktadır. Dolayısıyla bu süreci iyi taşıyamadıkları için bu da erken seçimin sebeplerinden bir tanesi olacaktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı olduğu ölçüde, Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye ihtiyacı olduğu bu hükümet döneminde yeterli ölçüde öne çıkarılamamıştır. Türkiye Türkiye gibi temsil edildiği taktirde bugün kapılarda köşelerde örselenen bir ülke değil, Türkiye büyük bir arzuyla istenen bir ülke konumuna gelmelidir" şeklinde konuştu. 

DYP Genel Başkanı Ağar, daha sonra partililerle bir araya geldi. Ağar, buradan SDÜ Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek öğrencilerle söyleşi programına katılacak.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 13:50:51
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 17:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?