4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Balaman: Kanayan yaraya merhem oluyoruz

Eski Çarşamba Pazarı’nın bulunduğu mevkiye yapılacak olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İhalesi sonrasında Belediye Başkanı Hasan Balaman Kasaplar Çarşısı içindeki camide Çarşamba Pazarı Esnafı ile birlikte öğle namazı kıldı ve ardından esnafı tek tek ziyaret etti

 Ziyaret sırasında vatandaşlar Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi projesinin bir an ence bitirilmesini istediler. Önce Kasaplar Çarşısını gezen ve esnafın isteklerini dinleyen Başkan Balaman gezi sırasında yaptığı açıklama da Isparta’nın kanayan yarasına merhem olduklarının altını çizerek; “ Bir kent büyüyor ve çağa kendini hazırlıyorsa mutlaka bazı taşların yerinden oynaması, ortak kullanım alanlarında yenilenme ve değişimlerin olması gerekir. Herkesin de bunu hazmetmesi gerekir. Burası Isparta’nın kanayan yarası, kronikleşmiş sorunu ve çare bekleyen derdidir. Biz de bu günden sonra kanayan bu yaraya merhem olacağız” dedi.

Ardından esnafın telaşının ve kaygısının yersiz olduğunu kaydeden Başkan Balaman; “ Çarşamba Pazarı esnafımızın ve halkımızın telaşını yersiz buluyoruz. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Çarşamba Pazarı alanında bulunan Sebze Meyve hali’nin yenisini yaparak esnafımızı mağdur etmeden taşıyorsak, aynı şekilde Çarşamba Pazarı esnafı da mağdur etmeyeceğiz. En kısa zaman da Davraz da ki halk pazarı alanımız tamamlanır. Aşağıdaki Pazar alanının tamamlanmasının ardından şehir merkezinde bulunan esnafımızı oraya taşıyacağız. Şehir merkezinde çalışmaların başlamasının ardından ise önümüzdeki 2 yıl içinde Ticaret ve Kültür Merkezimizi de teslim alacağız. İsteyen olursa burada yeniden çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın ardından söz alarak vatandaşa proje hakkında ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İnşaatını Kadıahmetoğulları şirketi ile ortaklaşa yapacak olan Müteahhit Esat Bolat; “ Ticaret ve Kültür Merkezi projemizi tam olarak bitirdiğimizde bu merkez içinde bulunan dükkanları esnafımıza uygun fiyatlarla satacağız. Burası Isparta’nın geleceğinin teminatı. Biz bu çalışmayı iki yıl içersin de siz Ispartalı esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teslim edeceği” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman’a gezi sırasında Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi İhalesine Kadıahmetoğulları Firmasının ortağı olarak giren Müteahhit Esat Bolat, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Aydemir ve Ahmet Görgülü ve Belediye Birim Müdürleri eşlik ettiler.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 16:17:09
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?