5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

32 bin öğrenciye sağlık eğitimi verilecek

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine, hijyen, beslenme, madde bağımlılığı, AIDS, hepatit ve talasemi konularında sağlık eğitimi verilecek. 

Yaklaşık 32 bin öğrenciye sağlık eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirten Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, bunun ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olacağını belirtti. Denizli'de 08 Mayıs tarihleri arasında başlayacak olan eğitimin 07 Haziran'da sona ereceğini belirten Dr. Taş, "İnsanlığı maddi ve mavi yönde ciddi anlamda sıkıntıya sokan, ıstırap veren sağlık sorunlarının ortaya çıkmasından sonra tedavisi zor ve oldukça pahalıdır. Önemli olan hastalıkların tedavisi değil, yakalanmadan ortadan kaldırılması veya en aza indirilmesidir. Bunu sağlamanın bir yolu da toplum bilinçlendirilmesinden ve her kesime verilecek olan sağlık eğitiminden geçmektedir. Okullarda bu eğitimlerin verilmesi bu çağdaki çocuklarımızın sağlığa duyarlılığını artırmak açısından son derece önemlidir" dedi. 

İl merkezindeki okullarda, madde bağımlılığı, talasemi, hepatit, kanser, hijyen ve verem gibi önemli halk sağlığı sorunu olan konularda eğitim çalışmalarının sürekli yapıldığını belirten Dr. Taş, "Müdürlük olarak şimdiye kadar il merkezinde yaptığımız eğitim çalışmalarını artık ilçelerde de yapmak istiyoruz. İlçelerde bulunan ilköğretim ve lise öğrencilerine, hijyen, beslenme, madde bağımlılığı, AIDS, hepatit ve talasemi konularında eğitim vereceğiz. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi tarafından uygulanacak eğitimler; 18 ilçede, 60 ilköğretim okulu ve 42 lise olmak üzere toplam 102 okulu kapsayacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 17:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?