5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Denizli'de öğretmen atamaları

Denizli'de, 385 öğretmenin atamaları bilgisayarla gerçekleştirildi.
 
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen il içi yer değiştirmeleri, bilgisayar ortamında gerçekleştirdi. Bin 633 atama başvurusunun olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, boş olan 385 kadroya, bu başvurular arasından yerleştirme yapıldı. Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, il içi yer değiştirme için bin 633 başvuru olduğunu, ancak 385 kadronun boş olduğunu, Türkiye'de ilk olarak Denizli'de uygulanacak bilgisayarla atama yöntemiyle kıdem sırası en yüksekten başlamak suretiyle atamaların bilgisayar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Yapılan başvuruların gelecek yıla kadar değerlendirmede tutulduğunu ve boşalacak yerlere yine bilgisayarla bu başvurular arasından ve kıdem sırasına göre atama yapılacağını belirten Ekici, "Denizli olarak Türkiye'de başvuruları bilgisayar ortamında yapan ilk şehiriz. Bundan sonra atamalar bu yöntemle yapılacak. Bizim öyle ilçelerimiz var ki oralar doğu hizmetinden sayılıyor. Güney, Çameli, Bekilli, Kale ve Beyağaç İlçeleri'nde görev yapan öğretmenlerimiz doğu hizmeti yapmış sayılıyorlar" dedi.
Denizli Valisi Gazi Şimşek ise atamaların bilgisayar ortamında ve kıdemlere göre yapıldığını belirterek, "Bu işin ilk defa Denizli'de yapılması mutluluk verici. Atama isteyip de bu atamada yer bulan öğretmenlere başarılar diliyorum. Tabi bunun devamı gelecek. Emekli olan öğretmenlerimizden dolayı yer açıldığında yaz aylarında bu uygulama tekrarlanacak. Yapılan atamalar puanlama sistemine göre bilgisayarın yapacağı bir atama olacak. Torpil, tavassut, referans gibi dedikodulardan uzak bir atama sistemini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bundan sonraki atamalar da aynı yöntemle olacak. Çalışmalarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Gazi Şimşek düğmeye basarak, il içi yer değiştirmelerinin bilgisayar tarafından yapılmasını sağladı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 10:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?