5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Okullarda çevre, trafik ve yangın eğitimi

Denizli Belediyesi, belediye sınırları ve mücavir alan içinde bulunan 52 ilköğretim okulunda; çevre temizliği, trafik kuralları ve yangın önleme konularında uygulamalı eğitim vermeye devam ediyor.

Denizli Belediyesi'ne bağlı Eğitim Kültür, Temizlik İşleri, Trafik ve İtfaiye müdürlükleri, son olarak Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu'na giderek, uygulamalı eğitimlerine devam etti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı uygulamalı eğitimde öğrencilere; çevre temizliği ve atıkların ayrıştırılması, trafik kuralları ve yangın önleme tedbirleri hakkında bilgiler verildi. İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de, tatbikat düzenleyerek okulun bitişiğindeki Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü binasının 7. katında mahsur kalan 2 öğrenciyi kurtardı.
Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, belediyenin bu eğitimlerle çocukların hayatta başarılı olmalarına katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti. Belediyenin kente bir sistem getirirken, bunu çocuklardan başlattığını ve çocukların da birçok konuda ailelerine destek olduğunu söyleyen Zeybekci, "Bugün atıkların ayrıştırılması çalışmasını sürdürüyoruz.

Bu çalışmada çocuklarımız, bisiklet başta olmak üzere çeşitli hediyeler kazandı. Ben biliyorum ki, evsel atıkların ayrıştırılmasında da ailelerinize yardımcı oluyorsunuz. Böylece bizim başarılı olmamızda sizler büyük önem taşıyorsunuz. Eğitim çalışmalarında da, sizlere çeşitli hediyelerde dağıtacağız. İtfaiye müdürlüğümüz, sigaranın zararlarına karşı çocukları bilinçlendirmek için tişört bastırdı. Bunları giyerek sigaraya karşı olduğunuzu herkese göstereceksiniz'' dedi.

Eğitim çalışmalarında Trafik İşleri Müdürü Mustafa Soyuçok, trafik levhaları ve kuralları; Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, atıkların ayrıştırılarak toplanması ve İtfaiye Müdürü İlyas Tuncer de yangında alınacak önlemler hakkında bilgiler verdi. Yapılan uygulamalı eğitimin ardından öğrencilere, kırtasiye malzemeleri ve tişörtten oluşan hediye paketleri dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 19:28:21
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 19:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?