5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitim için işbirliği protokolü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Denizli Ticaret Odası arasında ortak eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

DTO Toplantı Salonu'nda düzenlen törenle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile DTO arasında ortak eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, fabrikaların yetişmiş öğrencilere ihtiyacının olduğunu belirtti. TOBB ETÜ'nün diğer üniversitelerden farkının, öğrencilerini iyi yetiştirmesinin yanı sıra uygulamalı eğitim vermesi olduğunu belirten Yüksel, "TOBB ETÜ'nün pek çok üniversiteden farkı vardır. Bu fark ise, iyi eğitimin yanı sıra öğrencilerine verdiği uygulamalı eğitimdir. Fabrikaların yetişmiş elemanlara ihtiyacı vardır. Bizim hayalimiz, işyerimize gelen öğrencilerin yetişmiş olarak işi başlamasıydı. TOBB ETÜ'nün uygulamalı eğitimiyle rüyalarımız gerçekleşmiştir" dedi.

Ortak eğitim projesiyle öğrencilerin daha yetişkin durama geleceğini vurgulayan TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasih Demirci, başka üniversitelerin uygulamaya koyamadığı projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Üniversite öğrencilerine 2.sınıftan itibaren uygulamalı eğitim verdiklerini belirten Prof. Dr. Demirci, "Henüz daha yeni olan üniversitemiz başka üniversitelerin hayata koyamadığı projelere imza attı. Başlangıçta 600 öğrenciyle başladığımız öğretimde, yeni açılan bölümlerle bu sayı 735'e ulaştı. Gençlerin üniversitemizi tercih etmesinin en büyük önemi iyi bir eğitim vermemizin yanında 2. sınıftan itibaren uygulamalı eğitim vermemizdir. Okula kaydolan öğrencilerimizin her birine kendine ait bir diz üstü bilgisayar verilerek teknolojiyi takip etmelerini sağlıyoruz. Yeni hayata geçirdiğimiz projede, öğrencilerimiz artık 3 dönem halinde eğitim görüyor. 1 dönem içerisinde öğrenciler mezun olana kadar uygulamalı eğitim görüyor. Yaptığımız işbirliği protokolleriyle anlaşma sağladığımız işyerlerinde, uygulamalı eğitim görerek kendi projelerini hayata geçirmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa TOBB ETÜ'de 3 dönem eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Demirci, "Uygulamaya koyduğumuz 3 dönemlik eğitimle, öğrenciler 2. sınıftan itibaren 3'e ayrılarak birer dönemlik staj görüyor. İşbirliği protokolü imzaladığımız odalar, kendi bünyelerinde kurucusu ve yöneticisi olduğu organize sanayi bölgelerinde serbest bölgeler, teknoloji gibi işletmelerin bünyelerinde ortak eğitim için kontenjan verilmesi konusunda TOBB öğrencilerine öncelik tanıyacaktır. Ortak eğitim amacıyla illerine gelen öğrencilerin işyerine yerleştirilmesi, ulaşım ve barınma sorunlarının çözümü hususunda rehberlik edecek ve yerel destek verecek. Odalar, ortak eğitim amacıyla TOBB ETÜ ile kurduğu bu işbirliği sırasında aynı zamanda kendi il ve bölgelerindeki işgücü ihtiyaçlarının karşılanması ve gençlerin daha iyi eğitilmesi amacıyla, TOBB ETÜ'nün sahip olduğu bilimsel ve AR-GE potansiyelini de sağlar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından DTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel ve TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasih Demirci ortak eğitim işbirliği protokolünü imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 19:31:08
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 19:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?