5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Okullarda ağız ve diş sağlığı eğitimi

Denizli Belediyesi'ne bağlı Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu, ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriyor.

Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu İlköğretim Okulu'nda Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu tarafından verilen ağız ve diş sağlığı eğitimine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci de katıldı. İlköğretim okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler veren Diş Hekimi Devrim Sağlam, öğrencilerin dişlerini her yemekten sonra ve yatmadan önce düzenli olarak dişlerini fırçalaması gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu. Öğrencilere ayrıca dişlerini günde 2 kez fırçalamaları halinde diş çürüklerinin ortadan kalkacağını anlatan Sağlam, "Tüm çocuklar az ya da çok dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini bilir. Ancak, doğru bildiğimiz yanlışlarla dişlerimize zarar da verebiliriz. Dişlerin fırçalanmasının ardından iple aralarını temizlemek dişimize zarar verir. Şeker ve çikolata gibi yiyecekler yenilmesinin ardından hemen dişleri fırçalamalıyız. Yoksa ekmek kırıntısının etrafında toplanan karıncalar gibi, mikroplarda dişlerin arasında toplanır" dedi.
 
Denizli Belediyesi'ne bağlı Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubu tarafından verilen ağız ve diş sağlığı eğitiminin ardından, öğrencilere diş fırçası dağıtıldı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 18:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülay etek IP: 88.253.57.xxx Tarih : 15.09.2008 23:04:51

doktor cok dogru sölemiş..=)