3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Prefabrik evler okul oldu

Bolu'da depremzedelerin konutları olan prefabrikler, Denizli'de okula dönüştü.

1999 yılında Marmara Bölgesi'nde meydana gelen ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremden sonra Bolu'da evsiz kalan vatandaşlara konut olarak kullanılan prefabrik konutlar, depremzedelerin ihtiyacını karşıladıktan sonra atıl vaziyette bırakıldı.

Denizli'nin nüfus olarak en küçük ilçelerinden biri olan ve köyleriyle birlikte bin 200 öğrencinin öğrenim gördüğü Akköy İlçesi'nde okullardaki ek bina ihtiyacı depremzedelerin prefabrikleriyle karşılandı.

Denizli Valiliği ve Akköy Kaymakamlığı tarafından İmar ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan müracaatla, Bolu'da depremzedelerin yıllarca evi olan ancak atıl hale gelen prefabrikler istendi.

Yapılan müracaatın uygun bulunması üzerine 10 prefabrik konut okul olmak üzere Denizli'ye taşındı. Onarımı bakımı ve nakliyesi ile birlikte yaklaşık 50 bin YTL'ye mal olan prefabriklerden 3 Akköy Lisesi, 3'ü 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 2'si Akköy Merkez İlköğretim Okulu, biri Belenardıç İlköğretim Okulu, biri de Yukarışamlı İlköğretim Okulu bahçesine konularak ek derslik haline getirildi.

Yaklaşık 300 öğrencinin öğrenim göreceği prefabrik ek derslikler, başta sınıf olmak üzere eğitim öğretimde çeşitli ihtiyaçlarda da kullanılabilecek. 60 metrekarelik prefabriklerin hizmete girmesi dolayısıyla Akköy İlçesi'nde tören düzenlendi.

Akköy Merkez İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Akköy Kaymakamı Ali Ada, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Denizli Valisi Gazi Şimşek, depremzedelerin ev olarak kullandığı prefabriklerin bundan sonra Akköy İlçesi ve köylerindeki okullarda ek derslik olarak hizmet vereceğini belirterek, "Okullarımızda ek derslik ihtiyaçlarımız bulunuyor.

Ancak Akköy'de 10 prefabrik derslik ile ilçenin 10 yıllık ek derslik ihtiyacını çok az bir maliyetle karşılamış bulunuyoruz. Okul yaptırmak isteyen ancak maddi durumu buna yetmeyen hayırseverlerimizden ve diğer vatandaşlardan tek isteğim en azından bir bilgisayar almalarıdır. Alıncak her bilgisayar yarınımızın güvencesi çocuklarımızın eğitim ve öğrenimine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından prefabrik dersliklerin açılışı yapıldı. Akköy Merkez İlköğretim Okulu prefabrik ek dersliklerin kurdelasını öğrencilere kestiren Vali Şimşek, daha sonra prefabrik dershanede öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Şimşek ve protokol üyeleri daha sonra prefabrik derslik kurulan tüm okullara giderek ek dersliklerin açılışını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 18:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?