8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Atatürk Lisesi, üniversite olmak istiyor

İzmir'in köklü liselerinden Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı, liseye "Gazi" unvanı verilmesi ve üniversiteye dönüştürülmesi için girişimde bulundu. 

Prof. Dr. Rafet Kılınç'ın başkanlığında yüksek mühendis-mimar Akif Ersezgin, avukat Behzat Aydilek, Emin Toktaş, yüksek mühendis Fevzi Gezginer, Prof. Dr. Şaban Eren, Prof. Dr. Erdal Apaydın, avukat Sedat Topaloğlu, eczacı Hamit Şentürk ve İhsan Tutum'dan oluşan Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu'nun ilk icraatı pilav günü olacak. Atatürk Lisesi'nde 7 Mayıs 2006 Pazar günü 118. kez pilav günü düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Kılınç, "Pazar günü saat 10.00'da tüm Atatürk Liselileri bekliyoruz. Programımızda folklor gösterileri, okulumuzun gezilmesi, arkadaşlarımızla sohbet, anılar toplantısı, pilav karılması, toplu yemek, çeşitli spor karşılaşmaları ve aile fotoğrafının çekilmesi var" dedi. 

Vakıf Başkanı Prof. Dr. Kılınç, birçok ünlü sanatçı ve devlet adamının yetiştiği İzmir Atatürk Lisesi'nin, Çanakkale Savaşları'na katılan son sınıf öğrencilerinin şehit düşmeleri nedeniyle bir dönem mezun vermediğini hatırlatarak, liseye "Gazi" unvanı verilmesi için girişimde bulunduklarını, ayrıca çekirdeğini Atatürk Lisesi'nin oluşturduğu bir vakıf üniversitesi kurmak için de çaba sarf ettiklerini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 17:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?