9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İsyan ettiren uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı genelgeye göre, liselerde 3 yıllık sisteme tabi olup da sınıfta kalan öğrencilerin bir sınıfta toplanmasının, öğrencilerin vebalı ya da zenci öğrenciler olarak tecrit edilmesi anlamına geldiğini söyleyen veliler ve öğrenciler eylem yaptı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından okulların açılmasından önce yayınlanan 11649 sayılı "Tereddüt Edilen Hususlar" konulu genelgeye göre, liselerde 3 yıllık sisteme tabi olup da sınıfta kalan öğrenci sayısı 8'den fazlaysa kendi okullarında grup oluşturulması, 8'den az ise başka bir okulda öğrenimlerine devam etmesi yönünde karar alındı. Genelgeyi protesto etmek için İzmir Vilayet binası önünde toplanan öğrenci velileri adına açıklama yapan avukat Ali Ertan Akgün, bu öğrencilerin tümünün sınıfta kalan öğrenciler olduğunu ve ayrı sınıf oluşturulmasının öğrencilerin tecrit edilmesi, sabıkalı, vebalı ya da zenci öğrenciler olarak görülmesi anlamına geldiğini söyledi. Akgün, "Bu karar, öğrencilerin solgun, pısırık, edilgen, kendine güveni olmayan bireyler olarak yeterli eğitimi alamamalarına neden olacaktır. Bu uygulama o çocukları cezalandırmak demektir. Bazı çocuklar ve aileleri bu tecrit sınıfından sonra psikoloğa gitmeye başlamışlar. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda sıkıntı olmadığını, hepsinin çözüldüğünü söyledi. Bu anlattıklarımız sıkıntı değil midir?" dedi. 

Sınıfta kalanları aynı sınıfta toplamanın bir nevi toplama kampı gibi olduğunu belirten Akgün, bu durumun insanlığı ayaklar altına aldığını kaydetti. Akgün, "Sınıfta kalan öğrencilerin aynı sınıfta toplanmaları, onların geri zekalı olarak algılanmalarına yol açıyor. Zeki olmak demek derslerdeki başarı durumuna indirgeniyorsa o zaman biz çocuklarımızın ilk ve ortaokul derslerindeki başarı durumunu ortaya koyalım, Hüseyin Çelik de ilk ve ortaokul derslerindeki başarı durumlarını ortaya koysun. İşte o zaman bazı durumlar daha iyi anlaşılabilir" diye konuştu.
Basın açıklaması sırasında "Hüseyin Çelik, Çorabını da Al Git" yazılı pankart açan öğrenci ve veliler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 16:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?