9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Lise'de nakil isyanı

İzmir'in Konak İlçesi'nde, 50. Yıl Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerin bir kısmının bir başka okula nakledileceğini öğrenen veliler okulu bastı. 

Olay, bugün sabah saatlerinde Zeytinlik semtindeki 50. Yıl Lisesi'nde meydana geldi. Velilerin iddiasına göre, okul idaresi velilere yer darlığı nedeniyle yaklaşık 100 kadar öğrencinin Boğaziçi semtindeki Hamdi Dalan İlköğretim Okulu'na taşınacağını ve öğrenimlerini burada açılacak sınıflarda sürdüreceğini bildirdi. Bir süredir devam eden görüşmelere rağmen, okul idaresi tarafından kararı uygulamak amacıyla bugün 50. Yıl Lisesi'ne öğrencileri taşımak üzere servis araçları çağrıldı. 

Servis araçlarının geldiğini öğrenen çok sayıda veli, okula gelerek yöneticilerle tartışmaya başladı. Görüşmeden bir sonuç alamayan ve okul bahçesini dolduran veliler, çocuklarıyla birlikte okul yönetimini protesto etti. 

Veliler çocuklarının muhitini beğenmedikleri Hamdi Dalan İlköğretim Okulu'na gitmesine izin vermeyeceklerini belirtirken, öğrenciler de "Yönetim istifa" şeklinde slogan attılar. 

Veli ve öğrencilerin protestoları karşısında okul yönetimi, polisi arayarak yardım istedi. Okul bahçesine gelen polis ekipleri öğrenci ve velileri uyarırken, herhangi bir müdahalede bulunmadı. Bahçe kapıları kapanan okula daha sonra çağrılan bir ambulans, kısa süre sonra okuldan ayrıldı. 

Taşınması sözkonusu öğrenciler ile velilerinin okulda bulunduğu sırada, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen yetkililer okul yönetimiyle görüşmelerde bulundu. Bir süre sonra veliler kendilerine kararın geri alındığını, isteyen öğrencilerin buraya gidebileceğinin bildirildiğini belirtirken, okul yöneticileri ise herhangi bir açıklama yaptı. 

Kararın geri alındığının bildirilmesinin ardından her şey normale dönerken, polis ekipleri de okuldan ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?