8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Büyükşehir'den okullara bayrak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl okulların açılması ile birlikte başlattığı bayrak kampanyası tamamlandı. İzmir ve İzmir sınırlarına dahil olan tüm ilçe ve beldelerde bulunan toplam bin 40 lise ve ilköğretim okuluna 2 bin adet gönder bayrağı armağan edildi. 

Gelen talepler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006-2007 öğretim yılının başlaması ile birlikte İzmir ve İzmir’in tüm ilçe ve beldelerindeki okullara 1x1.5 metre ebatlarında 2’şer adet gönder bayrağı armağan etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı, hükümet ve belediye olarak hep birlikte kentte yaşayan çocukların ve gençlerin eğitimi için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. 

Başkan Kocaoğlu, eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduğunu belirtirken, bu alana yönelik desteklerinin süreceğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu, "12 binin üzerinde üniversite gencimize burs veriyoruz. Okullarımızın eksiklerini 2007 – 2008’de büyük bir organizasyonla gidereceğiz. Eğitim öğretim kurumlarına desteğimizi çeşitli kampanyalarla sürdüreceğiz” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her hafta 95 okulda 85 bin 434 öğrenciye süt, 14 bin 822 öğrenciye ped dağıtımı devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca 90 okula bin 500 yazı tahtası dağıtım ve montajını da tamamladı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 11:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?