8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Dünya rektörleri İzmir'de buluştu

Akdeniz Üniversiteler Birliği ve Akdeniz Mühendislik Okulları Birliği'nin ortak çalışmasıyla Türkiye'deki ve dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden gelen 108 rektör ve temsilci İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen "Akdeniz Yükseköğrenim Alanının Oluşturulması" çalıştayında buluştu. 

"Akdeniz Yükseköğrenim Alanının Oluşturulması" konulu çalıştayın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda akademisyen katıldı. Akdeniz yüksek öğrenim alanı ile Avrupa yüksek alanının buluşturulması hedefinin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Kocaoğlu, "Daha iyi bir gelecek için, üniversitelerimizin iş ve güç birliği yapmasını, ortak projeler geliştirmelerini önemsiyoruz. Kentimizin bu projelere ev sahipliği yapması da beni gururlandırıyor. Kentimiz, hem Akdenizli hem de Avrupalı olma özelliklerini birlikte yoğurup bütünleştiriyor. Bu özellikleriyle kentimizin, Türkiye'nin Avrupa Birliği yolculuğunda önemli kaldıraç olacağını düşünüyorum" dedi. 

Dünyanın pek çok köşesindeki üniversitelerle çok önemli bağlantılar kurduklarını söyleyen Ekrem Demirtaş, Akdeniz'de bir yüksek öğretim bölgesinin oluşturulması düşüncesinde ve bu girişimin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Akdeniz Yükseköğrenim Alanının Oluşturulması çalıştayına; İtalya, Fransa, İspanya, Yunanistan, Filistin, Tunus, Portekiz, İsrail, ABD, Arnavutluk, Fas, Lübnan, Cezayir'deki üniversitelerin yanı sıra Türkiye'den Koç, Çukurova, Abant İzzet Baysal, Çanakkale, Başkent, İstanbul Kültür, Ege, İTÜ, Gaziosmanpaşa, Dokuz Eylül, Uludağ, Trakya, Haliç, Kadir Has, Yüksek Teknoloji, İstanbul Bilim ve Bahçeşehir Üniversiteleri'nden rektörler ve temsilciler katıldı. İki gün sürecek çalıştayda, Avrupa ve Dünya üniversitelerinin sorunları, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin üstlendiği rol, Yüksek Lisans ve Doktora Programları'nın uluslararası boyutu ve değişim programları gibi konular tartışılacak.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 17:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?