8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Ege Ajans 20 yaşında

Türkiye'nin üniversite bünyesinde kurulan ilk haber ajansı olma özelliğini taşıyan Ege Ajans 20. yaşına giriyor. Ajans İzmir'de merkezi ve bürosu bulunan 83 gazete, dergi, televizyon, internet sitesi ve haber ajansına haber servisi yapıyor.

Ege Ajans'ın kurucusu ve Haber Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, bu merkezin Ege Üniversitesi'nden medya kuruluşlarına sağlıklı haber akışını sağlamak ve İletişim Fakültesi öğrencilerini yıl içi stajlarıyla sektöre hazırlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Ege Ajans'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, "Ege Ajans, İzmir Basını'nın ilgi ve desteğiyle, her geçen yıl çığ gibi büyüyor. Bir taraftan çalışma ve hizmet alanını genişletirken, diğer yandan da üretim sayı ve kalitesini artırıyor. Bir önceki yıla göre medyaya geçilen haber sayısı yüzde 21.71 arttı. Yayınlanan haber sayısında da yüzde 67.71 oranında artış görüldü" dedi.

Son 5 yıllık rakamlarla da bir karşılaştırma yapan Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, 2005 yılında medyaya bin 755 haber verildiğini, buna karşılık yazılı basında "Ege Ajans" kaynaklı 10 bin 708 haber çıktığını belirterek, "Bu rakam, görüntülü haber yayınıyla 11 bin 567'e ulaştı. Medyaya geçilen haberlerin yayınlama katsayısı 6.59 olarak gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Medya kuruluşlarıyla Ege Üniversitesi arasında iletişimi sağlayan Ege Ajans, "Kalem Gazetesi" ile İletişim Fakültesi'nin hakemli dergisi "Yeni Düşünceler" dergisinin de yayınını gerçekleştiriyor. Ajans ayrıca Radyo Kampus Ege'ye haber hizmeti veriyor. Ege Üniversitesi'nin Rektörlük, fakülte ve yüksekokullarıyla tüm birimlerinin basınla ilişkileri Ege Ajans tarafından sağlanıyor.

Bu arada, Ege Ajans'ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle 3 Şubat Cuma günü saat 10.30'da Ege Ajans Toplantı Salonu'nda bir tören düzenleneceği bildirildi

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 13:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?