4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ege Üniversitesi'ne doğalgaz

Ege Üniversitesi diğer yakıtlara oranla daha ucuz ve verimli olan doğalgaza geçiyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, 7 Ekim tarihinde başlanan çalışmaların hava koşullarının uygun olması durumunda 15 Kasım 2005 tarihi itibariyle büyük oranda bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2005 yılı içerisinde, Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Rektörlük Kreşi, Fen Fakültesi, Ege Meslek Yüksekokulu, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Ziraat Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Kütüphane, Yabancı Diller Bölümü ile Diş Hekimliği Fakültesi'nde doğalgaz bağlantısının yapılması planlanıyor. Sürdürülen doğalgaz boru hattı çalışmaları nedeniyle kampüs içindeki yolların kullanımında birtakım değişikliklere gidilecek" dedi.

Kampüse batı kapısından giriş yapan araç sürücülerinin Diş Hekimliği, Edebiyat, Mühendislik ve Ziraat Fakülteleri ile Ege Meslek Yüksekokulu'na gitmek için 525 no'lu belediye otobüsü güzergahını tek yön olarak takip edebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bayındır, "Kampüse ana giriş kapısından giriş yapan araç sürücüleri ise Diş Hekimliği, Su Ürünleri, Edebiyat, Mühendislik ve Ziraat fakülteleri ile kütüphane, spor salonu, Ege Meslek Yüksekokulu'na gitmek için Eczacılık ve Edebiyat Fakülteleri güzergahında kütüphane bulvarını çift yön olarak kullanabilecekler.

Kampuse batı kapısı ile ana giriş kapısından giriş yapan araç sürücüleri; Fen, Su Ürünleri Fakültesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na gitmek için 1 nolu yemekhane ile havuz önündeki yolu tek yön olarak kullanabileceklerdir. Kipa yönünden çıkış kapılarına doğru olan ana yolu Kipa-Ebiltem yönüne tek yön olarak kullanabilecekler.

Fen Fakültesi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bölgelerinden kampusu terk edecek araç sürücüleri, Garanti Bankası önündeki merkez otoparktan geçiş yaparak İzsu önündeki kapıdan Bornova yönüne çıkış yapabilecekler. Kampus Kipa ulaşımı Ankara yolu ile sağlanabilecek" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 20:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?