9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitimde örnek işbirliği

Sosyal yardım kampanyaları ile İzmirlilere desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplumsal konularda hizmet veren kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yapıyor. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (EÇEV) Çamdibi Dr. Behçet Uz Parkı'nda oluşturduğu Altındağ Eğitim Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemesi ve altyapı desteği ile hayat bulacak.

Altyapı çalışmalarını inceleyen ve EÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Şirin'den bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EÇEV'le işbirliğinin süreceğini belirtti. Altındağ Eğitim Merkezi'nin, bölgedeki yaklaşık 10 mahalleye hitap edeceğini kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, "Prefabrik binaların tamamlanmasının ardından çevre, altyapı ve diğer düzenlemeleri tamamlayacağız. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte burada çocukların ve yetişkinlerin eğitimine yönelik çalışmalar yapılacak.

EÇEV'le birlikte yürüttüğümüz bu çalışmanın da, diğer eğitim projeleri gibi başarıya ulaşacağına inanıyorum. Merkezin bulunduğu bölge, İzmir'in en güzel yerlerinden biri. Burayı bu tür amaçlar için kullanmak, kentin ve bölgenin yararınadır. Bu çalışmayı tamamladıktan sonra EÇEV'le başka semtlerde de bu tür projeleri sürdüreceğiz" dedi. EÇEV Başkan Yardımcısı Ali Şirin de, 7 bina halinde kurulacak EÇEV Altındağ Eğitim Merkezi'ndeki her binaya, merkeze yardım yapan bir hayırseverin isminin verileceğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda atıl durumdaki Yamanlar Restoranı'nı düzenleyerek EÇEV'in kullanımına sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteği ile Çamdibi, Altındağ ve Gültepe Semtleri'ndeki vatandaşlara eğitim desteği sağlanacak.

Kısa sürede tamamlanacak olan eğitim parkında yetişkinlere okuma yazma, meslek edindirme kursları, çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli eğitim programları verilecek. EÇEV Altındağ Eğitim Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yeniden düzenlenerek kente kazandırılan 265 bin metre karelik Dr. Behçet Uz Parkı'nın girişinde yer alıyor. Eğitim merkezi binası olarak Amerikan Koleji tarafından bağışlanan 8 prefabrik yapı kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi, zeminin hazırlığı, binaların yerleştirilmesi, elektrik, su tesisatı ve diğer altyapı hizmetlerinin yanısıra aydınlatmayı da sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca EÇEV'e yapılan protokolle, eğitime yönelik kurslarını desteklemek amacıyla da 50 bin YTL katkıda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zaman içerisinde tahrip edilen parkı yeniden ele aldı. Çevre düzenlemesi projesi hazırlandı, aydınlatma sisteminin yenilenmesi için ihale hazırlıkları başlatıldı. Önümüzdeki günlerde EÇEV Altındağ Eğitim Merkezi'nin de devreye girmesiyle Çamdibi Dr. Behçet Uz Parkı, İzmirlilerin daha etkin kullanacağı bir rekreasyon alanı haline gelecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 23:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?