4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitime gönüllü desteği

İzmir'de biraraya gelen eğitim gönüllüsü vatandaşlar bir dernek çatısı altında birleşerek, ihtiyacı olan okullara ve öğrencilere yardım yapıyor.

İzmir'in Konak İlçesi'nde yaşayan Mali Müşavir Akif Güzel, eğitime destek oluyor. Eğitime yardım etmek isteyen arkadaşlarıyla birlikte İzmir'de Eğitime Destek ve Eğitim Yapılarını Yaşatma Derneği'ni kuran Akif Güzel, derneğin kuruluşundan bu yana birçok okula ve ihtiyacı olan öğrenciye yardıma koştu. Çok sayıda okulun badana, boya ve diğer gerekli ihtiyaçlarını karşılayan dernek, vatandaşları eğitime destek olmaya çağırıyor. Okula giden üç çocuğunun olduğunu belirten Akif Güzel, "Benim üç tane çocuğum var. Çevremdeki eğitime destek olmak isteyen insanları biraraya getirerek, böyle bir dernek kurduk. Şimdi vatandaşlardan gelen yardımlarla okullarımızın birçok problemini çözüyoruz. Tuğla vermek isteyenden tuğla alıyoruz. Boya vermek isteyenden boya alıyoruz. Cam vermek isteyenden cam alıyoruz. Bu aldığımız malzemeleri ihtiyacı olan okullara veriyoruz. Bu küçük gibi görünse de aslında eğitime çok büyük bir katkı sağlıyoruz. İhtiyacı olan öğrencilere giyim, kırtasiye gibi yardımlar yapıyoruz. İnsanlarımız son derece hayırsever, gerçekten çok güzel katkılar sağlıyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Akif Güzel, İzmir'de düzenlenen Eğitim Bilim Şenliği'ne de büyük katkı sağladıklarını belirtti. Güzel, gelecekte yeni projelerle eğitime daha çok katkı sağlayacaklarını da belirtti. Akif Güzel, yarın Cennetçeşme Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu'ndaki ihtiyaç sahibi 150 öğrenciye, kırtasiye yardımı yapacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 00:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?