4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

EÜ'de mezuniyet töreni

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nin 2004-2005 öğretim yılı mezuniyet töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. Ahmet Kocataş, su ürünleri sektörünün öneminin gün geçtikçe arttığını belirterek, "Su Ürünleri Mühendisliği önceden gıda ve tekstil mühendisliği gibi üvey evlat muamelesi görüyordu. Ancak son yıllarda bu tablo değişmeye başladı. Bu çok sevindirici bir gelişme" dedi.

Ege Üniversitesi Kampus Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Kocataş, son yıllarda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sayısında bir azalma olduğunu ifade ederek, "Bunda en büyük etken araştırma görevlisi kadrolarının kısıtlı olması. Bu nedenle mezun olan gençlerimiz özel sektöre kaçmaya başladı" diye konuştu.

Fakültelerinde halen 3 bölüm ve 7 ana bilim dalında eğitim verildiğini açıklayan Prof. Dr. Kocataş, "Şu anda fakültemizde 110 öğretim elemanı ve bin 110 öğrencimiz eğitim görüyor. Fakültemiz ülkemizdeki 13 su ürünleri fakültesi arasında çok iyi bir konumda bulunuyor" şeklinde konuştu.

Su ürünleri sektörünün ülkemizde 1970'li yıllardan itibaren hareketlenmeye başladığını, son yıllarda ise büyük bir ivme kazandığını dile getiren Prof. Dr. Kocataş, "Ancak su ürünleri yetiştiriciliğine çok daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Yetiştiriciliği arttırmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su ürünleri sektörünün öneminin giderek daha iyi anlaşıldığını açıklayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baylas da, yeni mezunlara seslenerek, "Ege Üniversitesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Ama Ege Su Ürünleri mezunu olmak bir başka ayrıcalıktır.

Eğitiminiz sırasında aldığınız bilgilerin, meslek yaşamınızda işinize ne kadar yaradığını göreceksiniz. Bilim ve aklın yolundan ayrılmadan, mesleğinizin gereklerini yerine getirin. Mesleğiniz yanında ülke sorunlarıyla da ilgilenin. Beyin ve kalbinizi eşgüdümlü çalıştırarak, tüm yaşamınızda mutlu olmanızı diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Tören açılış konuşmalarını takiben fakülteyi ilk üç dereceyle bitiren Burcu Taylan, Aslı Arapoğlu, Banu Bitlis'e ödüllerinin verilmesinin ardından, mezuniyet belgelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 22:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?