4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

EÜ'de sanat şöleni

Ege Üniversitesi, 15-18 Aralık 2005 tarihlerinde EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 1. Ege Art Sanat Fuarı'nın hazırlıklarının sonuna geldi.

50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Ege Bölgesi için bir ilk olan sanat fuarına katılacak sanatçılar belli oldu.

İlginin beklenenden de yüksek olduğu bin 100 metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek fuarın tüm sergi alanları doldu.

Görsel sanatlar alanında ulusal ve uluslararası boyutta ün yapmış sanatçılardan; Atilla Atar, Aydın Ayan, Basri Erdem, Cuma Ocaklı, Fahri Sümer, Gören Bulut, Güven Zeyrek, İsmail Avcı, Kayıhan Keskinok, Mustafa Ayaz, Mürşide İçmeli, Reha Yalnızcık, Ramiz Aydın, Süleyman Saim Tekcan, Teoman Südor, Yalçın Gökçebağ, Yaşar Sami Gökgöz, Yıldız Şima gibi isimler yer alıyor.

İzmir, Ankara ve İstanbul'dan katılan sanatçıların dışında fuarda Eskişehir, Bolu, Kocaeli, Bursa, Aydın, Mersin, Denizli, Kütahya illerinden de katılan sanatçılar, eserleriyle İzmir halkıyla buluşmak üzere yer alacak.

Ayrıca Ege Üniversitesi ile Adnan Menderes, Anadolu, Başkent, Doğuş, Dokuz Eylül, Dumlupınar, İzzet Baysal, Kocaeli, Marmara, Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Uludağ üniversitelerinin akademisyen sanatçıları da eserlerini sergileyecek.

Görsel sanatlarla doğrudan veya dolaylı ilgisi bulunan kişi ve kuruluşları bir ortak noktada buluşturmayı hedefleyen fuarda, seçkin sanatçı ve eserlerinin dışında sanat galerileri, sanatla ilgili yayınevleri, sanat yan sanayi ve müzelerin de katılımı gerçekleşecek. Ayrıca fuarda, Alman, Fransız ve İtalyan Konsoloslukları'nın girişimleri ile bu ülke sanatçılarının eserleri de sergilenecek.

İzmir ve Ege Bölgesi halkı, çeşitli koleksiyonerlerin elinde bulunan Fikret Mualla, Nuri İyem, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Safi, Salih Acar, Orhan Peker, Mahmut Cuda, Zühtü Görücüoğlu ve dünyaca ünlü birçok sanatçımızın paha biçilmez eserlerini de görebilecekler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda ve çok sayıda ürün, hizmet ve basın sponsorlarının katkıları ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Türk Müziği Korosu destekleri ile 15 Aralık 2005 tarihinde saat 10.00'da kapılarını ziyarete açacak olan 1. Ege Art Sanat Fuarı, her gün 10.00 ve 20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Üniversite-asker-sanatçı işbirliğinin güzel bir örneğinin sunulacağı açılış konserinde, Ege Ordusu Bölge Bandosu eşliğinde EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim görevlilerinden Bariton Ahmet Utku ve konuk sanatçı Ayla Algan sahne alacak.

 En az 10 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen ve 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle desteklenecek fuarda, görsel sanatlar alanında çalışan önemli sanatçıların söyleşileri, kısa ve uzun metrajlı film gösterileri dışında dinleti, gösteri ve konserler de yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 18:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?