4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Fransa'da Türk dergisi

Aralarında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Mine Olçum'un da yer aldığı 8 üniversite öğrencisi, Fransa'da bir Türk dergisi çıkardı. Fransız Büyükelçiliği tarafından finanse edilen organizasyonla ilk kez Türk öğrenciler tarafından hazırlanan dergi, AB ülkelerine Türkiye'yi tanıtmayı amaçlıyor.

"Türkler-Avrupalılar/ Önyargısız Birbirimizi Tanıma" teması işlenen derginin bu yıl 6. sayısının hazırlandığını açıklayan Mine Olçum, "Fransa'daki Ecole Superieuie de Journalisme (Gazetecilik Yüksekokulu) tarafından hazırlanan ve Fransız Büyükelçiliği'nin finanse ettiği proje çerçevesinde 8 Türk üniversite öğrencisi 1 aylığına staja kabul edildik. Fransız gazeteci Regis Verley'in rehberliğinde çalışmalarımızı sürdürdük. 36 sayfa olarak hazırladığımız dergi, Fransa'da ücretsiz olarak dağıtıldı" dedi.

Yurtdışında Türkiye'yi ve Türkleri tanıtmayı hedefleyen dergide Türkiye'den Avrupa'ya göç, laiklik, kadın hakları, aile, müzakere süreci, beyin göçü gibi konular ela alınarak, Türk ve Fransız toplumsal yaşamından kesitlere yer verildi. Dergide ayrıca Avrupa'daki Türk gazetecilerle röportajlar gerçekleştirildi. Derginin hazırlanmasında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi dışında Galatasaray, Anadolu, İstanbul, Yeditepe Üniversiteleri'nden 8 öğrenci görev aldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?