4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğrencilere ücretsiz göz muayenesi

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Derneği (İLKSAN) tarafından organize edilen göz taramasının ilki, Buca Ufuk İlköğretim Okulu'nda başladı. Atagöz Göz Hastanesi personeli tarafından öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz göz taraması yapıldı.

İLKSAN'ın Türkiye genelinde başlattığı ücretsiz göz taraması uygulamasının ilki, Ufuk İlköğretim Okulu'nda yapıldı. 200 civarında öğretmen ve öğrenciyi göz kontrolünden geçiren Atagöz uzmanları, gözü bozuk ve gözlük alacak kişileri tespit etti.

Amaçlarının öğretmenlerin ayağına hizmet getirmek olduğunu dile getiren İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Bayırcı, "İLKSAN olarak İstanbul, İzmir ve Ankara'da öğretmenlere ve öğrencilere yönelik ücretsiz göz taraması yapıyoruz. Ankara 650, İstanbul bin 800 ve İzmir'de bin 500'e yakın öğretmen ve öğrenciye tedavi götüreceğiz. Öğretmenlerin yanı sıra öğrencilere de göz taraması yapıyoruz" diyerek öğretmenlerin çoğunun gözünde sorun çıktığını söyledi.

İlköğretim okulunda öğretmenler göz muayenesi olurken memnuniyetlerini dile getirdi. Ücretsiz göz kontrolü olan öğrenciler de İLKSAN'a teşekkür etti.

İLKSAN yetkilileri göz taramasının İzmir'de Buca Saadet Emir İlköğretim Okulu, Bornova Vecide Baha Pars İlköğretim Okulu ve Karşıyaka Fatma Hikmet Kaşarcı İlköğretim Okulu'nda devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 01:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan TAŞKIN IP: 81.215.242.xxx Tarih : 3.06.2006 20:39:10
BEN BU OKULUN ÖĞRENCİLERİNDENİM BU KAMPANYAYI DUYUNCA ÇOK SEVİNDİM HATTA SINIFIMIZDAN BİRİDE BUNDAN YARARLANDI