4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Türkiye'nin elçisi oldu

İzmir Özel Fatih Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Yağız Alp Aksoy, Ankara'da düzenlenen Ulusal TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışması'nda British Council tarafından İngilizce seviyesini ve konuşma gücünü ölçmek amacıyla yapılan mülakatta ilk 2'ye girerek, Türkiye'yi İngiltere'de temsil etti.

Genç öğrenci, Londra'da düzenlenen "LIYSF" (London International Youth Science) Gençlik ve Bilim Fuarı'na katıldı.

Her yıl düzenlenen ve 60'dan fazla ülkeden gelen gençlerin katıldığı bu dev organizasyonda Yağız Alp Türkiye'nin elçisi oldu. Londra'da Oxford, Cambridge ve London üniversitelerinin yurtlarında kalan Yağız, dünyanın farklı kültürlerinden gelen gençlerle de kaynaşma ve Türkiye'yi daha yakından tanıtma fırsatı buldu. Londra'da gördüğü misafirperverlikten oldukça memnun kalan Yağız, duygularını şöyle ifade etti:

"60'dan fazla ülkeden gelen 250 delege bu dev organizasyonda buluştu. Ben de Türkiye'yi temsil ettiğim için gurur duydum. İngiltere üniversitelerinden gelen akademisyenler, Londra'nın en büyük ve teknolojik konferans salonunda seminerler verdi. Bu seminerlerde görsellik ve teknoloji ön plandaydı. Her gün çeşitli üniversitelere geziler düzenlendi. Ayrıca teknolojik araştırma laboratuarları, nükleer enerji santralleri gibi ilgi çekici yerler tanıtıldı. Bunun yanında sosyal aktiviteler, çeşitli eğlenceler ve partilere katıldık. Bana göre bu forumun asıl amacı kültür alışverişiydi. Forum daha önce hiçbir araya gelmemiş, 60 farklı kültürün, bilimsel bir atmosferde, eğlence ve bilim arasında güzel bir denge kurduğu bir buluşma noktasıydı. Bu forumda kazandığım sayısız bilgi, deneyim ve maceranın yanı sıra benim için en önemlisi paha biçilmez dostluklardı. Bu 15 günlük zaman zarfında çeşitli ülkelerden edindiğim dostlarımla 15 yıllık arkadaşlarımdan daha samimi olduk. Her şeyimizi paylaştık. Sürekli beraberdik. Birlikte güldük, ağladık, eğlendik, maceralar yaşadık, tehlikeler bile atlattık. Bu yaşadıklarımı hayatım boyunca unutamayacağım."

Yağız, önümüzdeki yıl aynı türde bir organizasyonun Türkiye'de yapılabilmesi için de sponsor arıyor. Yağız'ın şimdiki en büyük hedefi, Türkiye'de yapılacak böyle bir organizasyona kurum ve kuruluşların ilgisini çekerek, destek sağlamak olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 17:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?