4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ziraat Fakültesi'nde mezuniyet töreni

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 2004-2005 öğretim yılı mezuniyet töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. Semih Erkan, tarımda bilim ve teknolojinin kullanılmadığı zaman, gerçek üretimi ve üretkenliği sağlamanın mümkün olmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Erkan, "Tarım mesleği, insanoğlunu doyuran, onlara doğal mekanları güzelleştirerek sunan ve sürekli yenilenme içerisinde olan bir meslektir. Ancak, öğrendiklerimizle yetinmeyip, yenilikleri izlememiz, bunları birbirimizle paylaşarak bilgi düzeyimizi arttırmamız gerekmektedir" dedi.

Ege Üniversitesi Kampus Kültür Merkezi'nde 188 öğrencinin katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. Erkan, gençlere seslenerek, "Bugün alacağınız diploma sizlerin, toplumda daha saygın bir yere ulaşmanıza yardımcı olacak ve bundan sonra bu unvan ve meslek sorumluluğuyla değerlendirileceksiniz. Diploma, bir unvan ve mesleğin anahtarıdır. Meslekte başarılı olmanız, bundan sonra edindiğiniz bilgilerden yararlanma ve değerlendirme yeteneğinize bağlıdır. Bilgiye önem vermeli, tüm bilgi kaynaklarını iyi kullanmalısınız. Ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı olmalı, çağdışı hiçbir ideoloji ve akımın etkisi altında kalmadan; yönlendirmelerden etkilenmeden ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelisiniz. Varlığınızın Türkiye Cumhuriyeti için güvence olduğunu unutmayın" diye konuştu.

Eğitimin kişinin yaşama etkin şekilde uyumunu sağlamak için öğrenme ve öğretimi kapsayan bir yetiştirme faaliyeti olduğunu açıklayan Prof. Dr. Erkan, "Toplumun, kültür, bilgi ve değer yargılarının yeni kuşaklara aktarılması ve onların gelecekteki rollerine yönlendirilmesi amacını güden eğitim, bu açıdan da kişinin toplumsallaşma ve kültürleşme süreciyle de yakından ilişki içindedir" şeklinde konuştu.

"TARIMI ÇAĞDAŞ SEVİYELERE TAŞIMAK MEZUNLARIMIZIN GÖREVİDİR"
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Baylas, "Bilgi çağının getirdiği aklı potada eriterek tarımı çağdaş seviyelere taşımak mezunlarımızın görevidir" dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Türkiye'nin tarım politikalarına yön verecek bilgili ziraatçılar yetiştirdiğini belirterek, "Bu okulda aldığınız akademik eğitimin üzerine mutlaka yeni bilgiler eklemeniz gerekli. Ülke sorunlarıyla da ilgilenin ve ülke tarımının kalkınmasına bilgilerinizle katkıda bulunun" diye konuştu. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Kamil Oktay Sındır ise, mezun öğrencilere bütün bilgilerini aktardıkları için Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerine teşekkür etti. Prof. Dr. Sındır, "Siz bilinçli ziraatçılar sayesinde ziraat mühendisliği olması gereken yere doğru gitmektedir" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Peyzaj Mimarlığı Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, "İş güvenliği ve sosyal güvenlik için mutlaka bir meslek odasına üye olun. Mesleğimizin genç neferleri olarak sizden çok şey bekliyoruz" dedi.

Yeni mezunlar adına bir konuşma yapan fakülte ikincisi Senem Akat da, zor bir dönemde mezun olmanın halkı endişesini taşımalarına rağmen, Atatürk'ün güvendiği çağdaş Türk gençleri ve genç beyinler olarak sorumluluklarının farkında olduklarını söyledi. Akat, "Hedefimiz bize verilen bilgileri, tarım sektöründe doğru bir şekilde kullanmak ve ülkemiz tarımının kalkınmasına hizmet vermektir. Eminim ki aldığımız güçlü eğitim ve bunun bize verdiği güvenle hiçbirimiz diplomalı işsizler ordusunun birer üyesi olmayacağız" diye konuştu.

Tören açılış konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren bölüm birincilerine ödüllerinin verilmesi ve mezuniyet belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 02:25:04
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 02:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?