4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

CBÜ'de açılışında mesaj

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) 2005-2006 akademik yılı törenle açıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Tayfun Albayrak, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Baro Başkanı Remzi Demirkol, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen ile öğretim üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Cemil Özcan, "Bilindiği gibi üniversiteler günümüz dünyasının iç içe geçmiş olay ve yapılarının odağındaki kurumlardan biridir. İçinde bulundukları sosyoekonomik ve kültürel yapılar bağlamında sürekli değişimler geçirmektedirler. Üniversiteler, verdikleri eğitimin kalitesini yükseltmeleri, fakat aynı zamanda da hızla artan sayıda öğrenciye eğitim vermeyi de sürdürmeleri yönünde büyük bir baskı altındadırlar. Dünya Bankası'nın 2002 yılı verilerini baz alarak yaptığı, 'Ülkelerin serveti nerelerden kaynaklanıyor?' adlı rapora göre Türkiye'nin toplam serveti 3 trilyon 226 milyar 654 milyon dolar düzeyiyle dünyanın en zengin 22. ülkesi konumundadır. Ancak eğitim, sağlık ve zenginlik kriterlerinin temel alındığı, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı 2005 raporuna göre de 177 ülke arasında ülkemiz 94. sırada yer almaktadır. Bu düzeyi Türkiye hak etmemektedir. Dolayısıyla çok çalışmalıyız. Dünyada her alanda hızlı bir dönüşüm yaşanmaktadır. Yaşanan bu gelişmeleri doğru okumak ve ulusal çözümler üretmek zorundayız" dedi.

Öğrencilerine de seslenen Özcan, "Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak sizleri Atatürk'ün çizdiği yolda, ulusal değerlere saygılı, evrensel değerlerle donatarak yetiştirmek temel amacımızdır. Bu doğrultuda üniversitemizin sahip olduğu olanaklar ölçüsünde sizlere her türlü çağdaş eğitim ve sosyal olanakları sağlama çabası içinde olacağız" diye konuşu.

Tören daha sonra solist Nazim Aliyev ve piyanist Gülnare İbrahimova Özdemir'in seslendirdikleri türkülerle son buldu. Törenin ardın CBÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Havuz başında davetlilere kokteyl verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:18:56
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?