4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Öğrencilere ücretsiz ÖSS'ye hazırlık kursu

Manisa Valiliği ve belediye işbirliğinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ile Fatih Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde, il merkezinde bulunan lise ve dengi okulların son sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz ÖSS'ye hazırlık kursları açılmasını içeren protokol imzalandı.

Manise Valiliği makamında gerçekleştirilen protokole Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar ile Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy katıldı.

Gelir düzeyi düşük herhangi bir dershaneye gitme imkanı bulunmayan lise ve dengi okulların son sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz ÖSS'ye hazırlık kursları açılmasını içeren protokolün imzalanmasının ardından yapılan açıklamada, kurslara katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını merkezde bulunan lise ve dengi okulların müdürlüklerine yapılacağı, müracaatların bugünden itibaren başladığı, 31 Aralık 2005 tarihine kadar süreceği belirtildi.

Ayrıca, Aralık ayı içerisinde başlayacak olan ücretsiz ÖSS hazırlık kurslarının Mayıs 2006 yılına kadar devam edeceği ifade edildi.

Fatih Anadolu Lisesi'nde verilecek kurslarda, 8 fen bilimleri, 5 Türkçe-matematik ve 5 de sosyal bilgiler sınıfları olmak üzere toplam 19 sınıf kurulacak. Bu arada, daha önce Manisa Belediyesi'nin gelir düzeyi düşük öğrencilere sağladığı ücretsiz burslar da bu proje kapsamına alındı. Kursiyer sayısının Manisa Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından tespit edilerek ve ilk etapta yaklaşık 475 öğrenci alınacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Bülent Kar, "Belediye olarak buna benzer ücretsiz kurs açmayı planlıyorduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün böyle bir projesi ortaya çıkınca birlikte çalışmaya karar verdik" dedi.

Vali Orhan Işın ise Türkiye'de bir çok ilde olduğu gibi Manisa'da da genel manada ÖSS'de başarısızlık söz konusu olduğunu belirtti. Işın, "Bu sorunu özellikle Manisa gibi göç alan iller daha çok yaşıyor. Bu çerçevede dershaneye gidemeyen öğrencilerimiz için bu protokolü imzaladık. Amacımız, Manisa'nın önceki yıllarda olduğu gibi hem eğitim kalitesini yükseltmek hem de eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 01:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?