4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Mesleki Eğitim startı

Manisa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılına törenle başladı. Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, Türk Metal Sendikası Başkanı Mehmet Ali Özaltın, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Salar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açış konuşmasını yapan okul müdürü Hüseyin Salar, "Günümüzde diploma veya bir iş sahibi olmak yetmiyor. İşi iyi yapabilir olmak, gelişen teknoloji ve bilgiye paralel olarak kendisini yenilemek önem kazanıyor. Bunun için mesleki eğitim yoluyla, iş ve insan arasındaki uyumu sağlamak, böyle işe uygun alışkanlıkları, davranışları ve yeterliliklerin kazandırılması gerekmektedir. Bu bilgi ışığı altında merkezimiz, 5 yönetici, 33 öğretmen ve diğer personellerle birlikte 13 derslik, 4 labaratuvar-atölye, 1 bilgisayar laboratuvarı, 107 kız, 824 erkek öğrenci olmak üzere toplam 931 öğrencimizle yeni eğitim ve öğretim yılına başlıyor" dedi.

Kuruluşundan bugüne 10 bin 931 ustalık belgesi, 8 bin 960 kalfalık belgesi, 3 bin 832 usta öğreticilik belgesi, 205 işyeri açma belgesi, 287 devam ettirme belgesi verdiklerini açıklayan Salar, ayrıca Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB) ile yaptıkları protokoller sonucu 917 kişinin geliştirme uyum kurslarına katıldıklarını belirtti.

Dünyanın ihtiyaç duyduğu insan tipinin, doğru mesleki bilgi ve beceri, iyi ahlak, yeterli yabancı dil ve bilgisayarla iletişim olduğunu kaydeden MESOB Başkanı Hasan Geriter, öğrencilere seslenerek, "Bu değerlere sahip olduğunuzda o zaman size sıkıntı yok, size darlık yok. Ömür boyu mutluluk var. İnşallah bu yolu tercih edenlerden olursunuz. Modern Türkiye'nin beklediği budur" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise konuşmasında, "Çıraklık merkezleri ilk açıldığında değeri anlaşılamadı. Sanayileşmenin hızla büyüdüğü ülkemizde artık daha da iyi anlaşılıyor. İl genelindeki mesleki okullarımızda ne yazık ki 4 bin 39 öğrenci bulunuyor. Manisa ilimizde 12 sanayi bölgesi bulunmakta. 1 milyon 260 il nüfusunu düşünürsek, çırak ve kalfa sayısı fazla olmalı. Burada bir kaçağımız var. Bu rakam eğitim görenlerin dışında yüzde 30 oranını buluyor. Bu kaybı ortadan kaldırmalıyız. Her işi yapan adam hiçbir işi yapmaz. Mutlak mesleki beceri ve eğitim şart. Bu temeli olmayan hiç kimse bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şafiye Ecer Bilir arkadaşları adına bir konuşma yaparken, Fatma Kaştaş ise 'Çocuğum' adlı bir şiir okudu. Törenden sonra yeni ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıflara girdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:06:07
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?