4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okumanın yaşı yok

Manisa'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik valilik öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okuma-yazma kursları açıldı.

Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu'nda verilecek kursun açılış törenine Manisa Valisi Orhan Işın, Aysel Işın, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, okul idaresi ve öğretmenleri, öğrenciler ile kursiyerler katıldı. İlk etapta 22 bayanın katıldığı okuma-yazma kursunda kursiyerlere kitap ve defter dağıtıldı.

Taytanlı İlhan İlköğretim Okulu Müdürü Sabahattin Çatal, kurslarda okuma-yazma öğretimini kendi öğretmenlerinin yapacağını belirtti. Vali Orhan Işın, kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada, "Böyle, 'Yaşlıyım, benden bir şey olmaz' demeden buralara kadar geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. İnşallah belgelerinizi de vermeye geleceğiz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Eğitimin her şeyin önünde olduğunu ifade eden Vali Işın, yaşanan tüm olumsuzlukların kaynağını eğitimsizliğe bağlayarak, "İlimizde yaptığımız belirlemelere göre şu anda kadın ve erkek toplam 773 okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız var. Amacımız, bu vatandaşlarımızı da en kısa zamanda okur-yazar yapmaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 22:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu aydemir IP: 78.172.31.xxx Tarih : 20.03.2011 16:54:23

işte benim okulum:))