4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Belediye ile sosyal denge sözleşmesi

Manisa Belediyesi bünyesinde çalışan işçiler ile memurların maaş farklarını dengelemek amacıyla ilk kez geçen yıl Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği (Bem-Bir Sen) arasında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi, bu yıl 2. kez atılan imzalarla yeniledi.

İmza töreni için belediyeye gelen Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ile sendikanın Manisa'daki yöneticilerini Belediye Başkanı Bülent Kar, makamında kabul etti.

Sosyal Denge Sözleşmesi'nin taraflar arasında imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Türkiye genelinde sosyal denge sözleşmelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz bu sözleşmeler ile hükümetin bu yıl başlatmış olduğu ücret dengesizliğini, ücret adaletsizliğini, eşitsizliği çözmektir.

Örneğin bir kurumda bir yardımcı hizmetli 600 YTL alırken diğer bir başka kurumda aynı görevi yapan memur ise bin 500-bin 600 YTL ücret alıyordu. Genel müdürlerde de eşitsizlik var. Bir genel müdür bir yerde 2 bin YTL alırken başka kurumdaki genel müdür ise 9 bin 500 YTL alıyordu. İşte bu dengesizlik hükümetle yapmış olduğumuz bu çalışmalar ile son bulacaktır" dedi.

İşverenin görevini yaptığını, şimdi çalışan memurun da hak ettiği maaşı almak için daha titiz, daha ılımlı daha atak çalışarak görevini yapması gerekeceğini kaydeden Turbay, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın belediyenin imkanları ölçüsünde gerekeni yaptığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Belediyemizin durumu her geçen gün düzeldikçe memurlarımızın da maaşları artacak ve memurlarımız geçim sıkıntısı yaşamayacaklardır. Ülkemizin gündemini meşgul eden birkaç konu var, birisi özellikle personel rejimi ile birilikte memurların sözleşmeli yapılmasıdır. Çalışan memurlarımızın hiçbir surette haklarının zayi olmaması için bir hizmet üretmekteyiz. Yeni memurluğa alınanlar da zaman içinde sözleşmeli personel konumuna geçirilir. Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları içerisinde birliğe üye olacaksak memurlarımızın hepsinin Sosyal Denge Sözleşmesi güvencesi olmalıdır. Kesinlikle toplu sözleşme ve grevli sendikacılık olmalıdır. Hükümet de öyle sanıyorum ki 2006 yılında toplu sözleşme ve grev hakkını verecek."

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 01:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?