8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Vatandaşlara altın bilezik

Manisa Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi'nin, sosyoekonomik durumu düşük ailelerin sokak çocuğu ve madde bağımlısı olmaya aday çocuklarını topluma kazandırmayı amaçlayan 'Altın Bilezik' projesi hayata geçirildi.

Projeyi tanıtmak amacıyla Yerel Gündem 21 Evi olarak kullanılan tarihi sübyan mektebinde düzenlenen basın toplantısına, Vali Vekili Turan Eren, Belediye Başkanı Bülent Kar, Türk Metal Sendikası Başkanı Mehmet Ali Özaltın katıldı. Yerel Gündem 21 Manisa Kadın Meclisi (MAKAME), Elginkan Vakfı Ümmühan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi ile Manisa Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Manisa Valiliği Gençlik Sorunları Üst Kurulu ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı işadamlarının destek verdiği Altın Bilezik projesi hakkında, proje yöneticisi Bizim Çocuklarımız Derneği Başkanı Hesna Dayıoğlu bilgiler verdi.

Manisa Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan sosyoekonomik durumu düşük ailelerin sokak çocuğu ve madde bağımlısı olmaya aday çocuklarını topluma kazandırmayı hedefleyen ve mesleki eğitimle istihdamlarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir iyileştirme, ön tedavi ve eğitim dizisi olan proje için şimdilik 41 bin 779 dolarlık bir kaynak topladıklarını açıklayan Dayıoğlu, "Bu projeyle sokak çocuğu ve madde bağımlısı olmaya aday çocukların rehabilitasyonları ve ön tedavileri sağlanacak. Öte yandan gerek çocuklara, gerekse ailelerine verilecek olan eğitimler, psikolojik ve sosyal desteklerle toplumu etkileyen en önemli faktör olan aile yapısının daha nitelikli olması sağlanacaktır" dedi.

Projenin gerçekleşmesiyle kentteki yoksulluğun azaltılmasına katkı sağlanacağını kaydeden Hesna Dayıoğlu, "Bu proje öncelikle verimli ve Avrupa Birliği standartlarında bir mesleki sosyal eğitim alabilmeleri için 14 çocuğu ve ailelerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilecektir. Bu 14 çocuk, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Bizim Çocuklarımız Derneği, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Manisa Barosu Çocuk Komisyonu kayıtları dikkate alınarak, bahsi geçen kuruluş yetkilileriyle görüşmeler yapılarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Dayıoğlu son olarak, eğitimlerde görev alacak görevlilerin gönüllü olarak hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 18:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?