4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kalitesi belgelenen OSB

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye'de TSE tarafından ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 İş Sağlığı Yönetim Sistemi ve ISO 18001 Çevre Yönetim Sistemi kalite belgelerine sahip ilk ve tek OSB unvanını aldı. Belgeler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katılığı törenle OSB yöneticilerine verildi.

Manisa OSB Müdürlüğü'nde açık havada gerçekleştirilen törene Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, TSE Başkanı Kenan Malatyalı, AK Parti Manisa Milletvekili Süleyman Turgut, TOBB Başkan Yardımcıları Zafer Çağlar, Faiz Yalnız, Halim Mete, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, sanayici ve işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Başkan Yardımcısı ve MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, kuruluşu, arıtma tesisi, enerji santraliyle Manisa OSB'nin Türkiye'de daima ilklerde olmayı başardığını vurgulayarak, "Manisa OSB, aldığı 3 kalite belgesiyle de Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğini kazanmıştır" dedi.

Her ilin teşvik kapsamına girmeyi istediğini ifade eden Koşmaz, Manisa OSB olarak bu yönde hiçbir taleplerinin olmadığını, aksine teşvik uygulamasını doğru bulmadıklarını açıklayarak, "Türkiye'nin zaten kıt olan kaynakları teşviklerle heba edilmektedir. Biz Manisa'da bu teşviği farklı şekilde sanayicimize sunuyoruz. Örneğin, sanayi bölgemizde yer alan enerji santralimizden sanayicimize piyasadaki fiyatın yüzde 10 altında elektrik satacağız. Manisa OSB, 4. ve 5. kısımlarını da açarak 40 yılda aşılan yolu ikiye katlamış ve ucuz arsaları, altyapısıyla birlikte sunmuştur. Doğalgazın Nisan 2003'de Manisa OSB'ye girmesiyle sanayicilerimiz haksız rekabetten kurtulmuştur. Demiryolu kurma çalışmaları devam etmektedir ve tamamlandığında sanayicimiz demiryolu ulaşımıyla daha ucuza, rahat ve güvenli ortamda malını dış ülkelere sevk edebilecektir. Yatırımlarımızın hiçbiriyle ilgili sanayicimizden katılım payı olarak para talep etmedik ve almadık. Tamamını OSB'nin gelirleriyle yaptık. Manisa örneğinin çoğaltılmasını umuyorum" diye konuştu.

"MANİSA OSB, TÜRKİYE'DE ÖRNEK GÖSTERİLEBİLİR"

TSE Başkanı Kenan Malatyalı ise, ülke ekonomilerinin kalkınmasının dünya standartlarında üretim yapmakla mümkün olduğunu belirterek, "Türkiye OSB'leri içinde en önde gelenlerden Manisa OSB, ISO 9001, 14001 ve 18001 için TSE'ye başvurmuş, yaptıkları çalışmalarla Türkiye'de OSB'ler arasında ilk defa bu belgeleri hak etmeye layık olmuşlardır. TSE kurulduğu günden bu yana 50 yıldır dünya standartlarında üretimin sağlaması için çalışmaktadır. Kalkınmanın anahtarı sanayi, sanayinin anahtarı ise kalitedir. Manisa OSB, bu belgelerle kaliteye, çalışanlarına ve çevreye verdiği önemi kanıtlamıştır. Türkiye'de mevcut OSB'ler arasında örnekler içinde yer alan Manisa OSB yönetimini, personelini, işadamlarımızı, kalite konusunda bizimle işbirliği içinde oldukları için kutluyorum" şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'de köklü sanayileşmenin OSB'lerin öncü rol üstlenmesiyle yapıldığını, altyapısıyla sanayiciye desteğiyle lojistik konusunda destek sağlayan OSB'lerin sanayinin Anadolu'ya yayılmasını sağladığını kaydederek, "Kendi bölgesinde liderlik rolünü üstlenen Manisa'nın ise özel yeri bulunmaktadır. Financial Times'in yapmış olduğu yarışmada Manisa'nın 200 kent arasında yatırım yapılabilir en uygun kent seçilmesi büyük gurur ve mutluluk vericidir." dedi.

Manisa OSB ambleminde çark içerisinde bulunan üzüm salkımı resmiyle ilgili olarak ise Hisarcıklıoğlu, "Eskiden Manisa üzümüyle anılıyordu ama artık sanayisiyle ön planda. Ne olur o üzümü kaldırın ve yerine TV, bisiklet, buzdolabı resmi koyun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSE tarafından verilen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 İş Sağlığı Yönetim Sistemi ve ISO 18001 Çevre Yönetim Sistemi kalite belgeleri, Manisa OSB yöneticilerine verildi. Ayrıca günün anısına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TSE Başkanı Kenan Malatyalı ve İzmir TSE temsilcisine birer plaket verildi. Tören düzenlenen kokteylle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şeref Özengi IP: 85.96.50.xxx Tarih : 13.09.2005 13:19:18
Bir Manisa'lı olarak göğsüm kabardı. Sayın Bülent Koşmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yalnız Manisa'nın yerel sermayesinin de artık yeni yatırımlarla bu gelişmeye katkıda bulunmaya başlamasını bekliyoruz. Şeref Özengi Kırkağaç