4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

"CHP'yi şaha kaldıracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Ekim'de yapılacak olan il kongresine hazırlanırken, il başkanlığına aday olanlar da projelerini açıklayarak delegelerden destek istiyor.

Renkli bir kongre sinyalleri veren CHP'de, il başkan adaylarından Nöfer Küllük ise oldukça iddialı. Küskün ve dargınların kendisiyle olduğunun mesajını veren Küllük, birlik ve beraberlik anlayışını ön planda tutarak, hastlıkların tedavisini gerçekleştireceklerini böylece yıllardır yerinde sayan CHP'yi şahlandıracaklarını söyledi.

CHP'de il kongresi için geri sayım sürerken, başkan adayları da kendilerini anlatmak için delege delege dolaşmaya başladı. Kongre sürecinin belirlenmesi ile adaylığını açıklayan isim olan Nöfer Küllük ise, yılların birikimi olan siyasi deneyim ve tecrübesini etrafındaki ekibiyle birleştirerek CHP'de il başkanlığı koltuğunda partilileri ile paylaşmanın hesaplarını yapıyor. CHP'de yıllardır 'Tek adam' anlayışının hakim olduğunu ve uzaktan kumanda ile seçilen il başkanı ve yöneticilerin partiye hizmet verme noktasında yetersiz kaldığı iddiasında bulunan Küllük, 15 Ekim'de yapılacak kongrede bu anlayışı sona erdireceklerini ifade etti.

Daha önce defalarca çeşitli görevlere aday olduğunu ama hepsini kaybettiğini belirten Küllük, hiçbir zaman yılmadığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Ben gerçek bir CHP'liyim. Her zaman partime en iyi hizmeti verebilmek için mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim.Seçim kaybettiğim zamanlarda bile yine partimin yanında oldum, teşkilatımın verdiği görevleri yerine getirmek için çabaladım. Bugün il başkanlığına adayım, yarın kaybetsem yine partimin hizmetinde olacağım. Çünkü ben gerçek bir CHP'liyim ve gerçek CHP anlayışı da bunu gerektirir."

İl kongresi öncesi bir konsensus oluşturarak, her kesimden insanların bulunduğu bir ekiple adaylık kararı verdiğini belirten Küllük, "hep birlikte daha iyi bir CHP için bu yola başkoyduk. Elimizi taşın altına koyduk ve inşallah bundan başarıyla çıkacağız. Biz zamanını, emeğini, parasını bu yola koyacak seçkin ve çalışkan insanlarız. Delegelerimizinde teveccühü ile amacımıza ulaşacağız" diye konuştu.

KOORDİNASYON SAĞLANACAK

Yıllardır CHP'nin il başkanlığı ile ilçe ve belde teşkilatları arasında diyalog eksikliği olduğunu ve bunun büyük zararlarını yaşadıklarını anlatan Küllük, "Biz öncelikle bir bütünlük oluşturacağız. İl ve ilçe teşkilatları bir bütün olarak hizmet verecek. Daha sonra köyler ve beldelere birer irtibat bürosu kuracağız. Böylece iletişim daha rahat bir şekilde sağlanacak. Yani tüm teşkilatlar ve birimler birbiriyle her zaman haberdar olacak. Bu koordinasyon ile CHP'de yaşanan sorunda ortadan kalkmış olacak" dedi.

PARTİYİ ŞAHLANDIRACAĞIZ

CHP'de göreve talip olurken 'Ben' anlayışını bir tarafa bıraktıklarını ve 'Biz' mantığı ile hareket ettiklerini anlatan Küllük, şöyle devam etti: "Bizim amacımız CHP'ye hizmet etmek. Yıllardır kendi iç sorunları ile uğraşan CHP maalesef hem ülke yönetiminde hem de yerel bazda maalesef istenmeyen noktalara ulaştı. Biz tüm insanları ve tüm partilileri tek çatı altında toplamayı hedefleyen anlayışımız ile elimizi taşın altına koyduk. Bizimle birlikte yola çıkan tüm arkadaşlarımızda bu zorlu göreve başkoydu. Hep birlikte ortak çalışma sonucu partimizi şahlandıracak ve özlenen CHP'yi yeniden gündeme getireceğiz."

DARGIN VE KÜSKÜNLER BİZİMLE

Göreve talip olduktan sonra küskün ve dargın olarak CHP'den uzaklaşanlara gittiklerini belirten Küllük, "Biz tüm dargın ve küskün arkadaşlarımız ile temasa geçiyoruz. Zaten birçoğu da bize geliyor. Yani dargın ve küskünleri yeniden evlerine döndüreceğiz. Hep birlikte bir bütün olarak CHP çatısı altında özlenen ve beklenen koordine içerisinde bu partiyi hak ettiği noktaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Davut Uçar / Kenthaber / G.Antep
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 14:28:20
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?