5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Bakan Tüzmen Gaziantep'te

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Ukrayna'ya yaptığı ziyarette doğalgazdaki sıkıntıların giderilmesi için yetkililere taleplerini ilettiklerini belirterek, "Onlar da üzerlerine düşen çalışmayı başlattılar'' dedi.

Tüzmen, AKP Şahinbey İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret eden Tüzmen, burada yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan gelen doğalgazın sürekliliği konusunda Ukraynalı yetkililerden söz aldığını söyledi. Gaziantep'te doğalgazın İran'dan geldiğini belirten Tüzmen, "Ukrayna'dan gelen doğalgaz kuzeyden geliyor. Kuzeyden gelecek olan hat üzerinde kesintinin olmaması sıkıntıların aşılmasını sağlayacak. Enerji Bakanlığı'nın yapacağı düzenlemeler sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Ukrayna'ya yaptığım ziyarette doğalgazdaki sıkıntıların giderilmesi için talebimizi yetkililere ilettik. Onlar da üzerlerine düşen çalışmayı başlattılar'' diye konuştu.

Ukrayna'nın teknolojik alanda bilgi birikimi olan Dnipropetrovsk şehriyle Gaziantep'in kardeş şehir olmasını planladıklarını kaydeden Tüzmen, ''Bugün Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşüp Gaziantep ile Dnipropetrovsk'u kardeş şehir yapacağız. Bu projeyle Gaziantep'e yüksek teknolojide hamle yaptırabiliriz. Ukrayna, Belerus ve Rusya gibi ülkelerde yüksek teknoloji şehirlerde olduğu için 1992 yılına kadar bu şehirlere giriş yasaklanmıştı. Ukrayna'da Dnipropetrovsk, Belerus'ta Minsk, Rusya'da ise Nijinokrat şehri yüksek teknolojili şehirler olduğu için yasaklı şehirler olarak isim yapmıştı. Bugüne kadar dünyaya bu 3 şehirden yüksek teknoloji transferleri yapıldı. Gaziantep'in yüksek teknolojiyle çalışmalarını sürdürebilmesi için de görüşmelerimiz oldu'' diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 16:49:36
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 16:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?