5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Celal Doğan'a gönderme

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı'nı kaybeden Celal Doğan'ı ima ederek, "Biz burada seçimlerde temizlik yaptık. O temizliği yapmasaydık, bazılarının adı muhalefet partilerinde genel başkan olarak geçecekti" dedi.

Tüzmen, Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan AK Parti Şehitkamil İlçe Kongresi'ne katıldı. Genel ve yerel seçimlerde AK Parti'nin büyük bir temizlik hareketi yaptığını söyleyen Tüzmen, Gaziantep Belediye Başkanlığı'nı kaybeden Celal Doğan'ı da kast ederek, "Biz burada seçimlerde temizlik yaptık. O temizliği yapmasaydık, bazılarının adı muhalefet partilerinde genel başkan olarak geçecekti" diye konuştu.

Dış ticaretin 2005 yılında 2 kat artarak 190 milyar dolara ulaştığını ifade eden Tüzmen, "Türkiye'nin çıkışı dış ticarettedir. Hedefimiz milli geliri 10 bin dolara çıkarmak. 10 bin dolar çimentosu bizi o kadar kuşatacak ki Ayyıldızlı bayrağı dünyanın en yüksek noktasına çekeceğiz" dedi.

Kongrede, akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaşın, Bakan Tüzmen'den iş istemesi küçük çaplı gerginliğe yol açtı. Delegeler arasında adını göremeyen Hasan Alpay adlı vatandaş ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafları göstererek parti yöneticilerine tepki gösterdi. Tartışmanın uzaması üzerine AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu Hasan Alpay'ı, Devlet Bakanı Tüzmen'in yanına getirdikten sonra olay tatlıya bağlandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 18:18:16
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 18:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?