6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Açlık grevi 13'üncü gününde

İsmet İnönü'nün torunu CHP Parti Meclisi Üyesi Gülsüm Bilgehan Toker, eski CHP Ankara milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomambay ve İstanbul Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Önal, açlık grevindeki partililere destek ziyaretinde bulunarak grevi bırakmalarını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey ilçe binası önünde partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Gülsüm Bilgehan Toker, Mehmet Tomambay ve Aydın Önal, Deniz Kurtoğlu ve arkadaşlarının başlattığı açlık grevinin başarıya ulaştığını ve artık grevi diğer arkadaşlarının devralması gerektiğini söyledi. İsmet İnönü'nün torunu CHP Parti Meclisi Üyesi Gülsüm Bilgehan Toker, "Biz öncelikle insani bir amaçla buradayız. 21. yüzyılda Türkiye'nin bu önemli kenti Gaziantep'te ana muhalefet partisi CHP'nin ilçe başkanlığı ve yönetimini kazanan genç siyasetçilerin, kendilerine karşı yürütülen haksızlığa karşı kendi sağlıklarını tehlikeye atmaktan başka bir çare bulamamalarından dolayı buradayız. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa, Kurtuluş Savaşı'nda mücadeleyi bırakmadı. Mücadeleyi kazanmak için sağlıklı ve güçlü olmak gerekir. Bu demokrasi mücadelesini artık başka yöntemlerle yürütmek gerekiyor. Sağlıklarını tehlikeye atarak başlattıkları bu barışçıl savaşı sürdürecek başka gönüllü arkadaşlar var. Eminim ki biz bir çözüm yolu bulacağız. Bu çözüm yolunu da Deniz ve arkadaşları gibi, kendi sağlıklarını ortaya atarak ülkelerini ve partilerini düşünen siyasetçilerle bulacağız" dedi.

Eski CHP Ankara milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomambay ise, "Türkiye'de demokrasiyi kuran, devleti kuran parti olan CHP'deki anti demokratik ve hukuksuz uygulamalar, bugün partilileri hayatlarını tehlikeye atacak bir eylem yapma noktasına getirmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. CHP'yi mutlaka demokratikleştirmek gerekiyor, demokratik anlayışa sahip yöneticilere kavuşturmak gerekiyor. Bizde bugün buraya gelerek demokratik anlayışın örneğini vermek istedik. Arkadaşlarımızdan bu eyleme artık son vermelerini istiyoruz. Eyleminiz amacına ulaşmıştır. Bu eylemi başarılı olarak kabul edin" şeklinde konuştu.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Önal ise Türkiye'de görevden alınan ve ihraç edilen birçok partili olduğunu ve eylemin başarıya ulaştığını belirterek açlık grevine son vermeleri gerektiğini söyledi.

Bu arada, Gaziantep'teki 40 sivil toplum örgütü, dernek, doktor, avukat, gazeteci ve yazardan oluşan Barış Meclisi Platformu da grevdeki CHP'lilere destek vermek için ziyarette bulunarak açlık grevinin sonlandırılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 18:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?