4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mumcu Gaziantep'te

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, dışarıdan yargıya müdahale eden insanlara sesi çıkmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de 1-2 kişi söyledi diye yargıçlığa soyunduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcıları Edip Safder Gaydalı, Muharrem Doğan, Grup Başkan Vekili Ömer Abuşoğlu, Milletvekilleri Muzaffer Kurtuluşoğlu ve Hüseyin Güler ile birlikte Gaziantep'e gelen Mumcu, hava alanında partilileri tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde şehre giren Mumcu, partisinin Kalender Plaza'da düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Mumcu, burada yaptığı konuşmaya, siyaseti kadınsız yapmayı düşünmediklerini söyleyerek başladı. Siyaseti hem kadınlarla hem de onlar için yapacaklarını belirten Mumcu, bu nedenle parti tüzüğünü değiştirdiklerini, parti yönetiminin üçte birinin kadınlardan ve gençlerden oluşması şartını getirdiklerini kaydetti.

Anavatan Partisi'nin, Türkiye'yi ilklerle tanıştıran, çağ atlattıran bir parti olduğunu ifade eden Mumcu, "Geçmişte hatalarımız, kusurlarımız oldu. Kusurlarımızın cezasını Antepliler verdi, bu kusurlarımız için özür diliyorum. Antepliler yiğit, haysiyetli insanlardır. Antep'i bugünlere getiren ve gelecekte 10 kat daha Antep yapmak için çalışan yiğitlere hakkını verirler. Biz geçmişe çıpalanmış, çakılmış bir parti olmayacağız. Yüzümüzü geleceğe döneceğiz. Bu parti bizim değil, halkın malıdır. Halka hizmet Hakk'a hizmet olduğu için siyaset yapıyoruz. Geçmişle alakalı olmayacağız. Geçmişin hesaplarına takılmayacağız. Geleceğin hesapları peşinde koşacağız" dedi.

Mumcu, Arka sıralarda nal toplayan değil, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Türkiye için çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Bunu ancak ufku, vizyonu olan, 'Ya istiklal ya ölüm' diyen insanlar yapar. Ufku, vizyonu ve yüreği olmayan insan buna cesaret edemez" diye konuştu. Hükümetin aczini görüp üzüldüklerini söyleyen Mumcu, şöyle devam etti:

"Hiçbir hükümet bu kadar aciz olmadı. Hiçbir Başbakan dışarıda ne yapacağını söyleyen insanların önünde hürmetle eğilip, içeride de kendi vatandaşına bu kadar tafra yapmadı. Dışarıdan insanlar yargıya müdahale ediyor, sesi çıkmıyor. Türkiye'de bir iki kişi söyledi diye başbakan yargıçlığa soyunuyor. Yabancı sermayeye hürmetli, yerli sermayeye heybetli bir başbakanı Türkiye görmemiştir. Türkiye bu yerli sanayii sokakta bulmadı, 70-80 yılını verdi. Toplu iğnenin bulunmadığı, tuğlanın bile dışarıdan getirildiği bir ülkeden bugünlere geldik. Bu milli sermayenin önünde hürmetli olmak lazım. Aslında ben bir iktidar var mı yok mu onu bile anlayamadım. Çözümleri rafa kaldıran, sonra bundan şikayetçi olan kendileri. Elinizde güç var, TBMM'nin üçte ikisi sizde. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir iktidar bu kadar güce sahip olmadı, o zaman niye çözmüyorsunuz? Cesaretiniz yoksa cesaret verelim. Anayasa değişikliğine destek verelim. Biz hazırız. Türkiye'nin önünü açacak cesaret bizde var. Seçimleri hiç beklemeye gerek yok. 'İşsizliğe Amerika bile çare bulamadı' diyor, çare bulamayacaksan orada ne işin var? Boşuna oturuyorsun. Türkiye'ye vakit kaybettiriyorsun."

"Bugünlerde işler iyiye gidiyor" edebiyatı yapıldığını ileri süren Mumcu, "Enflasyon kimin için düşüyor. Vatandaşın satın alma gücü 2 kat düşüyor, esas mesele bu. Fakir fukaranın cebinden alıp zenginin cebine veriyorsunuz. Fakirin kursağından bile almaya başladınız. Sayın başbakana millet Köroğlu diye güvendi, ama o Bolu Beyi çıktı. Milli gelir yüzde 100 büyüdü. 2 bin dolarlardan 5 bin dolarlara çıktı. Asgari ücret niye artmadı. İşçi ve memurun maaşında niye artış yok? Bu paralar nereye gidiyor? Kendi yandaşlarının cebine gidiyor. Birilerinin gözünde bu iktidar dağ gibi. Aslında bu iktidar kardan adam. Bütün heybeti, kara soğuk ve zemheriden geliyor. Azıcık güneş çıktığında, meltem estiğinde eriyip gidecekler" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "İşsizlik denilen insanlık suçunu ortadan kaldırmak, yoksulluk denilen çoğu adaletsizlikten üreyen memleketi kurtarmak bizim boynumuzun borcu. İşsizliğin çaresi vergi sisteminde ve adaletli bir teşvikle olur. Böyle saçma sapan teşviklerle işsizlik önlenmez" diyerek sözlerini tamamladı. Mumcu, daha sonra Ulu Camii'de cuma namazı kıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 15:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?