3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Güzelbey: Hizmet için mesaiye 07.00'de başlıyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 15 aylık icraatlarını değerlendirdi. Halka hizmet için mesaiye sabahın 7.00'sinde başladıklarını belirten Güzelbey, Ticaret Odası üyesi işadamlarından yapılanlar ve yapılması istenenler konusunda fikir beyan etmelerini istedi.

GTO Meclis Toplantısı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin mali yapısı hakkında bilgiler veren Güzelbey, yeni borç almamalarına rağmen eski borçların faizi nedeniyle belediye gelirlerinin Nisan 2003-Nisan 2004 dönemi ile Nisan 2004-Nisan 2005 tarihleri arasında 15 trilyon lira azaldığını kaydetti.

Büyükşehir'in gelirlerinde, 5216 ve 5277 sayılı belediyeleri ilgilendiren yasalardaki düzenlemeler nedeniyle ciddi azalma olduğunu savunan Güzelbey, gelirleri artırmak için personel sayısını azalttıklarını belirtti.

"Personel sayısında şişkinlik olmasa da emekliliği geleni emekli etme politikası izliyoruz. Daha önce 420 olan işçi sayısını 390'a, memur sayısını ise 395'ten 365'e indirdik." diyen Güzelbey, bu icraatın belediyenin lehine mi aleyhine mi olduğunun tartışmaya açık olduğunu dile getirdi.

Her alanda olduğu gibi belediyecilikte de uzman personelin önemli olduğuna vurgu yapan Güzelbey, belediye başkanlarının 'kilit personeli' seçme hakkının olduğunu belirterek, bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı'ndan 99 kişilik kadro istediğini söyledi. Bakanlıktan 65 kişilik kadroya izin çıktığını kaydeden Güzelbey, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (GASKİ) de aynı personel politikasını izlediklerini ifade etti.

Belediyenin ulaşım hizmetleri konusuna da değinen Güzelbey, Türkiye'de en ucuz yolcunun Gaziantep'te taşındığını söyledi. Güzelbey, belediye otobüslerinde yapılan iyileştirmeyle aylık yolcu sayısını 10 binden 23 bine çıkardıklarını kaydetti. Kentin tarihi dokusunun korunmasına ayrı bir önem verdiklerine değinen Güzelbey, bu kapsamda Bayaz Ahmet Efendi Konağı'nı Özelleştirme İdaresi ve Ahmet Efendi'nin varislerinden aldıklarını, burayı Kültür Merkezi olarak düzenleyeceklerini belirtti.

Binada, kent müzesi, restoran, sergi salonu gibi bölümler oluşturmayı planladıklarını anlatan Güzelbey, konağın bir bölümünü Ağustos ayında halkın hizmetine açacakları müjdesini verdi. Gaziantep'te işsizliğin herkesi rahatsız eden bir konu olduğunu dile getiren Güzelbey, işsizliği önlemede inşaat sektörünü canlandırmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

İnşaat sektörünü canlandırmak için geçen yıl Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile toplu konut hamlesi başlattıklarının altını çizen Güzelbey, Beylerbeyi bölgesinde 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışanlara yönelik konutların zamanında bitirilerek sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 15:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?