3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

56 bin öğrenci yarıyıl tatiline girdi

Nevşehir'deki çeşitli okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katılan Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, karnesinde kırık notu olan öğrencilerin velilerine, çocuklarına baskı yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ruhi Paker ile Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, çeşitli yaş guruplarındaki spastik ve zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü İş Eğitim Merkezi ve Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret etti. Burada Okul Müdürü Ali Çalık ile birlikte sınıfları gezen Vali Yardımcısı Peker ve Milli Eğitim Müdürü Fatsa, engelli öğrenciler ile bir süre sohbet ederek öğrencilerin karnelerini dağıttı. Okul idarecilerinden buradaki öğrenciler hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Ruhi Paker'e spastik engelli çocuklar tarafından bir tablo hediye edildi.

Vali Yardımcısı Ruhi Paker ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa daha sonra merkez ilçeye bağlı Sulusaray Beldesi'nde bulunan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Burada veliler ve öğrencilere hitap eden Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, velilerden tatil süresince çocuklarının dinlenmelerine fırsat vermelerini istedi.

Nevşehir'de il genelindeki ilköğretim ve lise dengi okullarda eğitim öğretim gören 56 bin öğrencinin 15 günlük yarı yıl tatiline girdiğini belirten Fatsa, "Öğrencilerimiz bir dönem boyunca yoruldular, tatili hak ettiler. Karnelerinde zayıfı olanlar olabilir, özellikle anne, babalardan ve velilerden istediğimiz ve beklediğimiz bu karneler dünyanın sonu değildir. Çocuklarımıza karşı olan sevgimiz, karnelerindeki notlarıyla ölçülemeyecek kadar ileride olmalı diye düşünüyorum. Bunun için çocuklarımızın varsa özellikle zayıf olan dersleri öğretmenleriyle, rehber öğretmenleriyle, idarecileriyle, iş birliği içerisinde o zayıfların düzeltileceğine inanmamız gerekiyor. Bu fırsatı çocuklarımıza verelim. Tatil boyunca dinlensinler, gezsinler ama kitapta okusunlar. Varsa eksiklilikleri onlar üzerinde de planlama yapsınlar, tatil dönüşü yeni bir hırs ile, yeni bir heyecan ile zayıflarını da düzelteceklerdir. Çocuklarımız dinlensinler onlara izin verin" dedi.

Vali Yardımcısı Ruhi Paker ise, öğrencilerin hayata hazırlanmasında gerek öğretmenlere ve gerekse de velilere önemli görevler düştüğünü ifade etti. Öğrencilere de tatil için tavsiyelerde bulunan Vali Yardımcısı Paker, "Hem velilerimizin hem de öğrencilerimizin bilmesi gereken şey şu; bütün dünyada çok farklı değişimler yaşanıyor. Ülkemizde bu değişimlerden çok çabuk etkileniyor. Bilgiye erişim, bu değişimleri takip etmenin, onları izleyebilmenin ve onlara uyabilmenin en iyi yönetimi. Siz öğrencilerin bu şuurla, bu bilinç ile hareket etmelerini istiyorum. Bunun için de okuyabildiğiniz kadar okuyun. O dünyaya uyum sağlayabilmeniz lazım, onun için de kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ruhi Paker ve Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, öğrencilere karnelerini dağıttılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 12:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?