6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

İşadamından 1 milyon YTL bağış

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir'e yeni bir fakülte kurulması için çalışmaların sürdüğünü ve işadamı Ali Dirikoç'un bu çalışmalar için 1 milyon YTL bağış sözü verdiğini söyledi. 

Vali Asım Hacımustafaoğlu yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in en büyük eksikliğinin Üniversite olduğunu belirterek, bu açığın giderilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Üniversite konusunda Nevşehir'in son aylarda önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, Erciyes Üniversitesi'ne bağlı üçüncü bir fakültenin kurulması konusundaki çalışmaların sürdüğünü, yeni fakülte binasını yaptırmak için İstanbul'da bulunan Ali Dirikoç isimli bir iş adamının 1 milyon YTL bağışta bulunma sözü verdiğini söyledi. 

Kurulması planlanan üçüncü fakültenin Güzel Sanatlar veya Fen-Edebiyat Fakültesi olacağını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, "Üniversiteyi, Nevşehir çoktan hak etmiş diye düşünüyorum. Üniversite, Nevşehir'in hareketliliğine daha çok katkıda bulunacak. Bu konuyla ilgili olarak göreve geldiğim günden bu yana önemli çalışmalarda bulunduk. İkinci fakülte olarak kurulması planlanan Sosyal Bilimler Fakültesinin binası yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu binanın tamamlanması için İstanbul'daki Nevşehir'li iş adamlarımız 535 bin YTL bağışta bulunma sözü verdiler. Bu paranın bir an önce Nevşehir'e aktarılması konusunda çalışmalarımız hızla sürüyor. Öte yandan Üniversitenin kurulması konusunda kurulması planlanan üçüncü fakülte olarak Güzel Sanatlar ya da Fen Edebiyat Fakültesi düşünülüyor. Üçüncü fakülte binasının yapımı konusunda da İstanbul'daki Nevşehir'liler yine büyük bir vefa gösterisinde bulundular. İstanbul'da bulunan Ali Dirikoç isimli bir iş adamımız bu binanın yapılması için 1 milyon YTL bağışta bulunma sözü verdi. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konudaki çalışmaları hızla takip ettik. Erciyes Üniversitesi senatosundan Nevşehir Üniversitesi kararı geçti ve YÖK' e gönderildi. YÖK'ün en kısa zamanda bu kararı onaylamasını bekliyoruz. YÖK başkanımız da Nevşehir'e bir üniversitesi kurulmasına oldukça sıcak bakıyor. Üniversitenin birkaç yıl içerisinde Nevşehir'de açılması için hiçbir sorun yok diye düşünüyorum" dedi. 

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya Tuzköy Havalimanının tarifeli uçak seferlerine açılması konusunda da Türk Hava Yolları ve Atlat Jet Hava Yolu firması ile görüşmelerin devam ettiğini ve en geç 2007 Nisan ayında yeni bir tarifeli uçak seferinin başlaması konusunda iyimser olduklarını açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?