6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Üniversite yolunda büyük adım

Kayseri Erciyes Üniversitesi Senatosu tarafından Nevşehir'e Sosyal Bilimler Fakültesi kurulması kararlaştırıldı. Alınan karar, YÖK'ün onayına sunulacak. 

Nevşehir Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Nevşehir'de üniversite kurulması konusunda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasına yönelik yoğun bir çalışma içerisinde bulunulduğuna dikkat çekerek, Nevşehir'e Sosyal Bilimler Fakültesi kurulması konusunda Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nün onayını aldıklarını, konunun önümüzdeki günlerde Yüksek Öğrenim Kurumu'nda da ele alınarak kesinlik kazanacağını söyledi. 

Şu anda sadece Erciyes Üniversitesi'ne bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bulunduğu Nevşehir'de, üniversiteleşmenin hızlı gelişimi açısından üçüncü bir fakültenin kurulması konusunda da girişimlerinin devam ettiğini kaydeden Vali Asım Hacımustafaoğlu, bu konunun da 2006 yılı sonuna kadar mutlaka çözülmesini istediklerini söyledi. 

Hacımustafaoğlu, "Nevşehir Üniversitesi'nin kurulması aşamasında ikinci ve üçüncü fakültenin kurulması konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde Üniversite Yaptırma Vakfımız tarafından yaptırılan binalar rektörlüğe teslim edilecek. Kayseri Erciyes Üniversitesi Senatosu Nevşehir'e sosyal bilimler fakültesi kurulmasına onay verdi. Bu kararın ardından konu YÖK'te ele alınacak. YÖK'ün kararını bekliyoruz. Nevşehir'e fen edebiyat, güzel sanatlar ya da bir başka fakültenin daha kurulması içinde girişimlerimiz sürüyor. Bu konuyu 2006 yılında mutlaka çözmeyi planlıyoruz. Öğretim üyeleri için 20 adet villa tipi lojman konusunda geçtiğimiz günlerde Erciyes Üniversitesi Rektörü ile bir protokol imzalamıştık. Bu konuda da bir aylık süre içerisinde önemli mesafeler alacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 17:22:15
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 13:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner IP: 88.224.220.xxx Tarih : 19.09.2006 22:10:28
geçte olsa güzel oldu inşallah bunun devamı nevşehir üniversitesi olur