3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Mantı yaparak öğrenci okutuyorlar

Vatandaşlardan maddi yardım toplamakta sıkıntı çeken Nevşehir Yardımseverler Derneği, çareyi mantı yapıp satmakta buldu. Haftanın bir günü dernek binasında bir araya gelen dernek başkanı ile üyeler, yaptıkları mantıları satarak 57 üniversite öğrencisinin okul giderlerini karşılıyor.

Her yıl vatandaşlardan topladıkları bağışlarla fakir ve yardıma muhtaç insanlara destek olan Yardımseverler Derneği Nevşehir Şubesi, vatandaşlardan yeterli bağış toplayamayınca Dernek Başkanı Fatma Bay ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir Belediyesi ile Ticaret Borsası'nın destekleri ve hayırsever esnaftan aldıkları un ile hamur yoğurup mantı kesmeye başladı. Dernekte kestikleri mantıları, yine derneğin odalarında pişirerek vatandaşlara satan üyeler, bu sayede ayda yaklaşık 2 bin YTL gelir etmeye başladı.

Nevşehir Yardımseverler Derneği'nin uzun yıllardır başkanlık görevini yürüten emekli öğretmen Fatma Bay, ekonomik kriz sonrasında çareyi üretmekte bulduklarını, bu işi büyük bir zevkle yaptıklarını söyledi. Dernek binasında yardımsever 25 bayan ve burs verdikleri öğrencilerin anneleri ile birlikte yaptıkları mantıların satışı ile 57 üniversite öğrencisine ayda 75 YTL burs sağladıklarını belirten Başkan Bay, mantı üretimi sayesinde bugüne kadar 50 öğrenciyi üniversitelerden mezun ettiklerini söyledi.

Bay, "Derneğimiz fakir ve dar gelirli vatandaşlara yardım sağlamak amacıyla kuruldu. Bunu yaparken de vatandaşlarımızdan bağış alıyorduk. Fakat yaşanan ekonomik kriz sonrasında bağış oranlarında büyük bir düşüş oldu. Biz de çareyi üretmekte bulduk ve ücretsiz olarak sağladığımız un ve yumurtalarla ev mantısı ve erişte üretmeye başladık. Yaptığımız mantıları pişirerek dernek binamızın bulunduğu iş hanı çevresindeki esnafa porsiyonu 3 YTL'den satmaya başladık. Bu sayede derneğimizin gelirini artırmış olduk" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 11:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?