6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Uğur'dan milli eğitim müdürüne tepki

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, hırsızlık olaylarına karşı öğrenci velilerinin okulları gözlem altında tutmasını isteyen Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'ya tepki gösterdi. 

Nevşehir'de 2006 yılı içerisinde birçok okulda hırsızlık olayı meydana gelmesi nedeniyle, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, okullarda hizmetli sayılarının oldukça eksik bulunduğunu belirterek, öğrenci velilerinin okulları gözlem altında bulundurması gerektiğine dikkat çekmişti. Bu açıklamaya tepki gösteren Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, günümüz koşullarında zaten ekonomik açıdan gün boyunca birçok sorunla uğraşmak zorunda kalan öğrenci velilerine bir de okulunuzun bekçisi olun yaklaşımı sunmayı son derece yanlış bulduklarını dile getirdi.
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı olarak, okullardaki bu tür hırsızlık olaylarının önlenmesi için okullara alarm sistemi ve kameranın konulmasını önerdiklerine dikkat çeken Uğur, "Bu teklifimiz öyle fazla maliyetli bir iş de değil. Okul başına yaklaşık 2 bin YTL'lik bir harcamayla bu çalışmanın yapılabileceğini araştırmalarımız sonucunda tespit ettik. Bu tür olayların en fazla yaşandığı okullarımıza 60 bin YTL'lik bir özel idare ödeneğiyle bu sorun çözülebilirdi. İl Milli Eğitim Müdürü'nün bu açıklaması oldukça komik" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 09:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?