6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Kavak'ta okullar açılmadı

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak Beldesi'nde bulunan ve yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü Kavak İlköğretim Okulu'nda yeni eğitim-öğretim dönemi bir hafta geç başlayacak. 

Geçtiğimiz ay depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle okulda başlatılan bakım ve onarım çalışmaları henüz tamamlanamayan okulda, sınıflardaki boya ve badana çalışmaları sürüyor. Biran önce okullarına kavuşmayı bekleyen öğrenciler kadar velilerde duruma tepki gösterdi. Öğrenci velileri, "Tüm Türkiye'de okullar açılmasına rağmen bizim kasabamızda açılmadı. Çünkü okulda inşaat çalışması sürüyor. Bu durum hem çocuklarımızı hem de bizi üzüyor" dedi. 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Dünya Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü bir proje kapsamında okulda onarım ve bakım çalışmalarının başlatıldığını ve ihalenin kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi. Aralık ayında tamamlanması planlanan çalışmaları hızlandırdıklarını ifade eden Fatsa, okulda eğitim ve öğretimin geç başlaması sebebiyle öğrencilerin yapamadıkları derslerin telafi edileceğini açıkladı. Fatsa, "Okulda deprem güçlendirilmesi yapılıyor ve bu çalışma Dünya Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülüyor. Ancak çalışmalarda bir haftalık bir aksama oldu. Biz de Valiliğimizin onanıyla bu okulda eğitim ve öğretimi bir hafta geç başlatma kararı aldık. Çünkü buradaki öğrencilerin ders yapabilecekleri başka bir mekan yoktu" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 12:13:07
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 13:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?