6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Üniversiteleşme çalışmaları hız kazandı

Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'nde kuruluş aşamasında bulunan Kapadokya Üniversitesi mütevelli heyeti üyeleri, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de hazır bulunduğu ziyarette, üniversiteleşme konusunda yapılan çalışmalar dile getirildi. 

Aralarında ünlü yazar Alev Alatlı'nın da bulunduğu bir grup aydının düşüncelerinin yaşama geçirilmesiyle, İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı'na bağlı olarak kuruluş çalışmalarını sürdüren Kapadokya Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitime başlayan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve İlke Eğitim Vakfı Başkanı Murat Şengül ile ünlü yazar Alev Alatlı, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in de hazır bulunduğu ziyarette, üniversiteleşme konusundaki çalışmalara değinen Alatlı ve Şengül, Kapadokya Üniversitesi başvurusunun bu yıl başında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na resmen yapılacağını belirtti. Şengül ve Alatlı, Nevşehir'de bir devlet üniversitesinin de kurulmasının oldukça yerinde bir çalışma olacağına inandıklarını belirterek, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Ziyarette konuşan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, yüksek öğretimin Nevşehir'in her alanda gelişmesi ve kalkınmasında ana temel taşlardan biri olacağını belirterek, gerek devlet ve gerekse de özel üniversite çalışmalarına her zaman destek olduklarını vurguladı.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de Nevşehirli vatandaşların en büyük özlemlerinden birinin de üniversiteye kavuşmak olduğunu dile getirerek, belediye olarak bu konuda üzerlerine düşeni her zaman için yaptıklarını, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde yapmaya hazır olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 10:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?