7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

'Haydi kızlar okula'

Kız çocuklarının eğitimlerini tamamlamaları için başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra eğiticilerden oluşturulacak komitenin il genelinde okula devam edemeyen öğrencilerin belirlenmesi için tespit çalışması yapması kararlaştırıldı.

Nevşehir Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar başkanlığında Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu toplantı salonunda kız çocuklarının eğitime katılmalarının daha etkin bir şekilde sağlanması ve eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik olarak sürdürülen yoğun çalışmaların gerek OKS ve gerekse de ÖSS sınavlarında ortaya çıktığını belirterek, her iki sınavda da Nevşehir'in ülke genelindeki başarısının ciddi oranda arttığını söyledi. Türkdamar, Valilik olarak eğitim alanında yapılacak çalışmalara her türlü imkanı ortaya sunarak katıldıklarını belirterek, bundan sonra da aynı çalışma azmi ile çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa da, eğitim alanında özellikle son yıllarda büyük başarıların sağlandığını söyledi. Bunda okul öğretmen, idareci, veli ve öğrenci arasında ortaya konulan işbirliğinin vazgeçilmez bir önem taşıdığını vurgulayan Fatsa, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespitlerine göre, il genelinde ilköğretim çağında olmalarına karşın 300-400 kız öğrencinin ilköğretime devam edemediklerinin belirlendiğini söyledi. Bunda kız öğrencilerinin il dışı veya ülke dışına çıkma ve buna benzer nedenlerden dolayı kız öğrencilerin eğitimlerine devam edemediklerini tahmin ettiklerini ifade eden Fatsa, köy ve mahalle muhtarları ile eğitimciler tarafından ortaklaşa yeni bir çalışma başlatarak, ilköğretime devam edemeyen öğrencilerin net bir şekilde belirleneceğini belirtti. Fatsa, daha sonra Nevşehir'de başlatılacak "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile öğretimine devam edemeyen kız çocuklarının yeniden eğitime kazandırılması için ekonomik durumu iyi olmayan ailelere katkı sağlanmasının yanı sıra ailelerle bire bir görüşmelerle ailelerin ikna edilmesine çalışacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan belediye başkanları ve köy ve mahalle muhtarları eğitimde kalitenin artırılmasının yanı sıra eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarının eğitime devam etmelerine yönelik düşünceleri ele alındı. Toplantı daha sonra ilköğretim okul müdürleri arasında milli eğitim müdürlüğü ilgililerinin de katılımı ile Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Lisesi salonunda devam etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 13:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?